MENIU

Scene incredibile la un spital din Capitală! Cum sunt „tratați” medicii rezidenți

Mai mulți medici rezidenți au fost umiliți chiar de coordonatoarea lor, acompaniată și de șefa de secție de la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” din Capitală. Tinerii medici au protestat pentru că nu au fost lăsați să semneze în „condica de rezidențiat” la sfârșitul zilei de muncă. Scena a fost filmată și postată joi pe rețelele de socializare.

 

Din filmulețul distribuit pe Facebook se vede cum tinerii medici insistă să fie trecuți prezenți în condică, după ce au primit „absent” chiar de la medicul coordonator de rezidențiat.

„Medici rezidenți umiliți de șefa de secție Vacaroiu Ileana și de noua coordonatoare de rezidentiat Rădulescu Daniela”, este textul care însoțește filmarea postată pe rețelele de socializare.

„Ce faceți este ilegal. Noi suntem prezenți pe secție și ne lăsați să ne semnăm”, spune o tânără rezidentă, la începutul videoclipului postat.

„Nu, nu fac nimic ilegal. Pe secție? Dumneavostră sunteți niște invitați”, i-a replicat chiar conducătoarea de rezidențiat, Daniela Rădulescu.

„Nu plecăm niciunul până nu ne lăsați să ne semnăm! (...) Nu aveți dreptul să ne treceți absenți! (...) Vă bateți joc de noi toți!”, continuă o rezidentă dialogul cu coordonatoarea.

În imaginile postate pe Facebook, se observă că la discuție asistă și medicul-șef Ileana Văcăroiu, de la Nefrologie.

„Atât timp cât nu îndepliniți regulile, sunteți absenți. Eu v-am trecut azi absenți”, a declarat, în continuare, Daniela Rădulescu, coordonatorul rezidenților.

Medicii îi reproșează acesteia că nu are motiv să îi treacă absenți din moment ce au „văzut pacienți toată ziua”.

În continuare, coordonatoarea îi amenință voalat pe rezidenți cu aducerea bodyguard-ului, iar rezidenții spun că vor aduce și ei televiziunea.

În final, condica pleacă odată cu cei doi medici, iar rezidenții rămân pe holul spitalului după o zi de muncă în care au fost... absenți.

Întreaga discuție a rezidenților cu medicul coordonator și șeful de secție o puteți urmări în videoclipul de mai jos, postat pe rețelele de socializare.