MENIU

Scenariul "de la ruși vine ploaia", contrazis de specialiști

Scenariul ""de la ruși vine ploaia", sugerat de fostul PSD al ministru al Apărării Ioan Mirea Pașcu, este contrazis de specialiștii în meteorologie.  

Invitată la "Săptămâna de vreme" de la Realitatea TV, Florinela Georgescu, director executiv al ANM, a afirmat că o astfel de ipoteză nu are o bază reală, la o asemnea scară. "Astfel de tehnici, de a izgoni ploaia, există, dar au efect local. Este posibil ca în orașele unde au loc meciuri să se fi tras pentru "decărcarea" norilor, dar această tehnică poate funcționa pe o arie extrem de limitată, nicidecum la scară continentală. Pe de altă parte, modele meteo de previziune pentru ultimele 2 săptămâni s-au suprapus foarte bine peste ceea ce s-a întâmplat, deci cu atât mai puțin putem bănui că a fost vorba de o intervenție umană care s schimbat vremea," a afirmat Florinela Georgescu

Sâmbătă, într-o postare pe facebook, europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu, fost ministru al Apărării, se întreba retoric dacă nu cumva faptul că în Rusia nu plouă de când a început CM 2018 la fotbal are legătură cu potopul care s-a abătut asupra Balcanilor. Comentariul său, chiar dacă încheiat într-o notă ușor ironică, a atras numeroase reacții, inclusiv una dinte parte singurului astronaut român, Dumitru Prunariu.  

Mai multe articole despre:
Ioan Mircea Pascu ploaia