MENIU

Scenariu ȘOC lansat de PSD: „Datele privind pandemia de coronavirus au fost măsluite de actuala Coaliție de guvernare”

Partidul Social Democrat

PSD susţine că scandalul din Coaliţia de guvernare confirmă că românii au fost minţiţi de autorităţi şi că deciziile privind restricţiile impuse de pandemia de COVID-19 nu au fost fundamentate de date epidemiologice reale. De aceea, social-democrații solicită USR-PLUS să voteze solicitarea de înfiinţare a comisiei de anchetă privind datele despre pandemia de SARS-COV-2.

"PSD a avut dreptate când a susţinut că datele privind pandemia au fost măsluite şi că actuala guvernare a ascuns realitatea cetăţenilor din interese politice, electorale sau de imagine. Scandalul din Coaliţia de guvernare confirmă pe de o parte faptul că românii au fost minţiţi de autorităţi, iar pe de altă parte că deciziile privind restricţiile impuse populaţiei nu au fost fundamentate pe date epidemiologice reale, ci după interesele politice ale guvernanţilor", se arată într-un comunicat al PSD, citat de Agerpres

Potrivit sursei citate, USR PLUS are obligaţia, în acest context, să voteze solicitarea PSD de înfiinţare a comisiei de anchetă privind "măsluirea datelor" despre pandemie.

"În noul context politic, USR PLUS are ocazia de a face dovada transparenţei pe care au tot clamat-o până acum, dar pe care nu au dus-o niciodată până la capăt. Dacă vor într-adevăr să demonstreze că sunt în slujba aflării adevărului şi că nu folosesc "principiul transparenţei" doar ca pe un instrument de şantaj sau vendetă politică, atunci au obligaţia ca luni să voteze solicitarea PSD de înfiinţare a comisiei de anchetă privind măsluirea datelor despre pandemie. Românii au dreptul să ştie adevărul despre pandemie şi despre modul în care au fost fundamentate restricţiile impuse în această perioadă", se mai arată în mesajul transmis de social-democrați presei.

O opinie pe acest subiect a oferit și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„A fost nevoie ca “partenerii” de guvernare să se certe pentru a se vedea extrem de clar că PSD a avut dreptate când a spus că PNL a falsificat datele pandemiei! Românii trebuie să afle tot adevărul, iar USR are obligația să voteze LUNI pentru înființarea comisiei de anchetă solicitată de PSD privind falsificarea datelor pandemiei. Dacă nu vor trece de la vorbe și acuzații la fapte concrete, demonstrează că sunt în continuare complici la cel mai mare jaf din istoria României!”

 
 
Mai multe articole despre:
psd pandemie date pandemie