MENIU

Scenariu de COȘMAR pentru Rusia: petrolul ar putea coborâ la 20 de dolari barilul

<p>Prețul petrolului coboară &icirc;n continuare</p>

Preţul petrolului continuă să scadă şi astăzi. WTI Crude a coborât sub pragul de 50 de dolari barilul pentru prima dată din 2009, potrivit Capital.ro.

A scăzut la mai mult de jumătate din valoarea înregistrată la începutul anului 2014, o situaţie care nu a fost prevăzută aproape de nimeni. Astfel încât se pune întrebarea: care ar putea fi cel mai de jos nivel posibil la care va ajunge preţul petrolului?

Un răspuns - care de altfel va îngrozi mari producători de petrol, cum ar fi Rusia și Venezuela - este că nu există nici un motiv de netrecut pentru ca petrolul să nu ajungă la nivelul de doar 20 de dolari barilul. În fond și la urma urmei a fost deja acolo.

Cota de 50 de dolari pe baril are deja un efect uimitor: rubla rusească este la podea, iar Rusia se află în prezent într-o criză economică din cauza asta, Venezuela este, de asemenea, într-o criză politică și economică majoră, iar prețurile în coborâre sunt susceptibile să ducă zona euro în deflație cât de curând, în cazul în care nu a intrat deja în această situație.

De cealată parte, aproape fiecare economie avansată din lume se bucură un pic de o primă de creștere în acest an, în condițiile în care prețurile mai mici ale benzinei ar trebui să ridice consumul. Afacerile vor înregistra creșteri datorită costurilor de transport reduse.

Mai multe articole despre:
petrol preţul petrolului