MENIU

Scena politică din Europa se ZGUDUIE din temelii! Cum jubilează MOSCOVA în fața destabilizării UE

ue, demisii lideri ue, destabilizare ue, moscova, putin

Unul câte unul, liderii europeni sunt loviți de scandaluri majore. Demisia premierului din Italia, Mario Draghi, ultimul episod din acest sir, duce la tot mai multe semne de întrebare legate de riscul ca totul să nu fie doar simple coincidențe. Cancelarul Germaniei, premierul Marii Britanii și președintele Franței sunt și ei pe listă.

Criza politică din Italia este doar ultima dintr-un din ce în ce mai lung șir de astfel de crize care par să vină una după alta în țările importante din Europa. 

Ceea ce se întâmplă acum în Italia poate fi rezumat astfel: practic, premierul a demisionat, președintele țării însă nu a fost de acor cu această demisie și l-a retrimis în fața Parlamentului pentru a vedea dacă mai are majoritate. 

Înainte de acest moment, un scandal a cuprins și Berlinul. E vorba de o petrecere din Germania la care a participat și cancelarul Olaf Scholz. A ieșit la iveală, ulterior, că acolo mai multe femei ar fi fost drogate cu "drogul violului". Politicienii, evident, au condamnat ceea ce s-a întâmplat. 

Ne uităm și la scandalul din Franța, un scandal care a lovit în președintele Emmanuel Macron. Loderul de la Paris este acuzat de faptul că ar fi intervenit sau ar fi sprijinit într-un fel o companie pe vremea când era ministru.

Scandalul din Franța vine după ce am văzut ce s-a întâmplat și în Marea Britanie cu Boris Johnson. Petrecerile din pandemia de coronavirus au contribuit în cele din urmă la retragerea lui din fruntea Partidului Conservator. Acesta va pleca cel mai probabil foarte curând și de la șefia Guvernului, pe acre o conduce în calitate de interimar după demisia dată în urmă cu câteva zile. 

El a fost unul dintre cei mai mari susținători ai Ucrainei în ceea ce privește războiul început de Rusia. 

Sunt și alte țări în afară de Marea Britanie la care putem să ne uităm. În ceea ce-i privește pe vecinii noștri din Bulgaria, și acolo a fost o schimbare de putere. Premierul din Estonia, de asemenea, a demisionat. Acolo unul dintre partidele aflate la putere a părăsit coaliția. 

Toate aceste tensiuni din marile capitale europene alimentează aceste suspiciuni cum că poate nu ar fi tocmai o coincidență. 

 

Mai multe articole despre:
ue demisii lideri ue destabilizare ue moscova putin