MENIU

Scandalul Roșia Montană se reaprinde! Canadienii nu vor să renunțe la explotarea aurului

Compania canadiană a contestat suspendarea licenței de exploatare

Continuă scandalul de la Roșia Montană. Compania canadiană Gabriel Resources a contestat decizia statului român de suspendare a licenței pentru exploatarea resurselor miniere. Decizia a venit la scurt timp după ce Guvernul a anunțat că întrerupe colaborarea. 

Notificarea canadienilor a ajuns și pe masa președintelui Klaus Iohannis, dar și la premierul Marcel Ciolacu. Acționarul a anunțat însă că este deschis la negocieri cu oficialii de la noi pentru a găsi o soluție.

Solicitarea vine după ce, la mijlocul lunii trecute, ICSID, Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială a decis suspendarea provizorie a executării hotărârii prin care Gabriel Resources, acționarul majoritar al RMGC, a pierdut procesul împotriva României.

Pe 9 mai, Tribunalul Internațional de Arbitraj de la Washington, de pe lângă Banca Mondială, a dat câștig de cauză României în procesul cu Roșia Montană Gold Corporation, care ceruse statului român despăgubiri de 6,7 miliarde de dolari.

Mai multe articole despre:
rosia montana despagubiri scandal aur bani