MENIU

Scandalul Pantelimon. Se renovează secția ATI. Rafila: „Pacienții trebuie să-și recapete încrederea în acest spital”

Spitalul morții își renovează secția ATI. Foto/Inquam

După scandalul monstru, în care medicii decideau cine trăiește și cine moare, la terapie intensivă, ministrul Rafila a decis modernizarea secției.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, despre Spitalul Pantelimon că Secţia de Terapie Intensivă va fi relocată pentru a intra într-un proces de renovare complet.

„Trebuie să dăm şi noi un semnal clar opiniei publice, pacienţilor, că în Spitalul Pantelimon lucrurile evoluează într-un mod care să le dea încredere să se adreseze acestui spital”, a epxlicat ministrul.

Dosarul Pantelimon. Controverse uriașe după eliberarea doctorițelor din arest. Unul dintre magistrați a încercat să SCAPE de proces: MOTIVUL e halucinant - SURSE

El a precizat că experţii internaţionali chemaţi de minister în urma scandalului legat de morţile suspecte de la acest spital vor veni sigur anul acesta, urmând să aibă loc o discuţie deschisă în spaţiul public dar şi în zona profesională, în ceea ce priveşte protocoalele care trebuie utilizate şi în România pentru pacienţii aflaţi în faze terminale.

”M-am întâlnit în repetate rânduri cu noua conducere a spitalului, a existat şi o vizită pe teren, la spital, ceea ce vom face în perioada următoare va fi de amenajare a unui spaţiu, în care să fie relocată secţia sau parte din secţia de Terapie Intensivă, care va intra într-un proces de renovare complet ,aşa cum am promis şi eu şi premierul din perioada acelui scandal”, a spus ministrul Sănătăţii.

Noi probleme la "Spitalul grozei" Pantelimon: conducerea a închis ochii la nereguli grave - DOCUMENT

”Am identificat un spaţiu în care a funcţionat un compartiment de terapie intensivă, în timpul pandemiei, va fi igienizat, renovat, dotat corespunzător, se vor muta echipamentele. Chiar dacă activitatea va fi mai restrânsă, este important este să fie liberă secţia actuală pentru a putea fi renovată în totalitate”, a adăugat el.

Ministrul a subliniat că Spitalul Pantelimon nu a beneficiat de astfel de reabilitări, de mulţi ani şi inclusiv condițiile de lucru ale medicilor nu erau cele mai bune.

Mai multe articole despre:
sectia ati spital pantelimon renovare