MENIU

Scandalul Pantelimon. Gafa lui Marcel Ciolacu: „malsprasi” în loc de „malpraxis” - VIDEO

Gafa lui Marcel Ciolacu: „malsprasi” în loc de „malpraxis” - VIDEO

Premierul Marcel Ciolacu a comis vineri o gafă care a stârnit hohote de râs și ironii pe internet, după ce a încercat să pronunțe cuvântul „malpraxis” în timpul unei conferințe de presă. Încercând să abordeze cu seriozitate subiectul delicat al crimelor de la Spitalul Sfântul Pantelimon, unde medici de la secția de ATI sunt acuzați că ar fi redus intenționat doza de medicamente pacienților grav bolnavi, Ciolacu a pronunțat greșit termenul, spunând „malsprasi” în loc de „malpraxis”.

Momentul a fost imediat remarcat de jurnaliștii prezenți, dar și de cei care au urmărit ulterior înregistrarea declarației, gafele lingvistice ale politicienilor români fiind deja un subiect recurent de glume. Deși Ciolacu a încercat să mențină un ton serios, impactul erorii a fost inevitabil. În scurt timp, rețelele sociale au fost inundate de comentarii ironice și meme-uri care îl aveau în prim-plan pe premier și noul său cuvânt inventat.

Gafa a avut loc în contextul unor acuzații grave de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București, acolo unde o anchetă a scos la iveală fapte grave comise de medici din secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Potrivit procurorilor, aceștia ar fi micșorat deliberat doza de medicamente administrată pacienților aflați în stare critică, ceea ce a condus la complicații severe și, în unele cazuri, la decesul acestora.

Nicolae Ciucă îi răspunde lui Marcel Ciolacu: „Ridicolul și tragicul se amestecă în această situație”

Mai multe articole despre:
ciolacu pantelimon malpraxis