MENIU

Scandalul în care e implicat fiul președintelui SUA a ajuns și în România. Hunter Biden, acuzat că a luat mită de la Puiu Popoviciu

Hunter Biden, acuzat că a luat mită de la Puiu Popoviciu. Foto: Profimedia

Hunter Biden, fiul președintelui SUA, Joe Biden este acuzat de procurori că a colaborat cu afaceristul român Puiu Popoviciu și a încercat să îl ajute, contra unor sume de bani să scape de acuzațiile care i se aduc în România prin influențarea politicii SUA. Afirmația a fost făcută de Departamentul de Justiţie al SUA. 

Procurorii americani spun că Gabriel Puiu Popoviciu l-a angajat pe Hunter Biden pentru a-l ajuta să scape de problemele penale prin influențarea politicii SUA. Totul în schimbul unei sume de bani cu titlul de mită.

Departamentul de Justiție al SUA a făcut această acuzație într-un dosar depus săptămâna aceasta la tribunalul federal din Los Angeles acolo unde fiul președintelui american Joe Biden se confruntă deja cu un proces programat pentru 9 septembrie pentru acuzații de evaziune fiscală. Proces în care Hunter Biden a pledat nevinovat.

Colaborarea dintre Popoviciu și Hunter Biden ar fi avut loc la sfârşitul anului 2015 când Joe Biden era vicepreşedinte al Statelor Unite.

Fosta șefă a Casei de Pensii, lămurii de ultimă oră: Cum se face calculul noii pensii - la ce trebuie să fie atenți seniorii când primesc pensia

Casa Albă a refuzat să comenteze. Potrivit agenţiei britanice de presă, Puiu Popoviciu nu a putut fi contactat.

În vara anului 2017, omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de instanța supremă la 7 ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”, în care a fost judecat alături de alte nouă persoane.

Acesta a plecat din țară, fiind depistat la Londra unde autoritățile britanice au refuzat predarea sa. Dosarul a fost redeschis în iulie 2024 de Curtea de Apel Bucureşti iar sentința a fost anulată pe motiv că fapta nu există. Decizia nu este definitivă. 

Fostul șef al Gărzii de Mediu, despre MAFIA GUNOAIELOR: Vorbim de un monopol, piata este controlata peste 90%

Mai multe articole despre:
hunter biden puiu popoviciu joe biden ferma baneasa