MENIU

Scandalul iei. Ministerul Culturii și Louis Vuitton pun la cale o colaborare: promovarea obiceiurilor tradiționale românești, în prim-plan

Scandalul iei. Ministerul Culturii și Louis Vuitton pun la cale o colaborare/ Captură foto

Scandalul iei de la Sibiu, copiate de casa de modă Louis Vuitton aduce beneficii României. Brandul francez de mare renume și Ministerul Culturii din țara noastră pun la cale o colaborare care să promoveze ia și obiceiurile tradiționale românești. 

Decizia acestei colaborări vine după ce ONG-ul "La blouse roumaine" a cerut ca ia să fie scoasă de la vânzare și să-i recunoască originile. În urma scandalului creat pe site-ul oficial Louis Vuitton, reprezentanții brandului și-au cerut scuze. Bluza făcea parte din colecția de plajă a verii și costa 5.000 de euro.

24 iunie, Ziua Universală a Iei. Apel către iubitorii portului tradițional. Ce sunt rugați să facă, astăzi, toți românii

Conform unor surse, colecția a inclus 60 de bluze dintre care 40 au fost vândute, iar celelalte au fost retrase. Până când colaborarea va fi oficială brandul nu va mai vinde bluzele pe site. 

Raluca Turcan vrea să discute cu Louis Vuitton după ce renumita firmă s-ar fi inspirat dintr-o cămașă românească