MENIU

Scandalul din Casa Regală ia amploare! Principele Nicolae, dezamăgit de propria mamă

Scandalul care zguduie Casa Regală a României, într-un moment atât de dificil, ia amploare. Principele Nicolae se declară dezamăgit și profund îndurerat de încrâncenarea membrilor Casei Regale, precum și a mamei sale, de ușurința și lipsa de respect cu care au lansat împotriva sa ”comunicate agresive, defăimătoare și nejustificare.”, scrie nepotul Regelui Mihai înt-o scrisoare deschisă. Reacția vine la scurt timp după ce propria sa mamă, principesa Elena, s-a declarat dezamagită și îngrijorată de faptele lui. 

Principesa Elena susține că, la cea mai recentă întâlnire cu Regele Mihai, în august, acesta i-a confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae (...) după ce a luat decizia de a-i retrage titlul, pe motiv că nu are calitățile necesare pentru o poziție în Casa Regală a României.

În replică, principele pune sub semnul întrebării această decizie:”Eu, Nicolae, am vrut să-mi văd bunicul și să-mi iau rămas bun, într-un mod liniștit, respectuos, așa cum este creștinește. (...) Cunoscându-l atât de bine, nu cred că el este cel care a decis să nu ne vedem. Dimpotrivă, știu că și-ar fi dorit mult. ”

Mama și fiul s-au acuzat și în privința moralității. ”Faptele lui Nicolae din aceste zile sunt profund greșite, moral si uman. Pentru mine, ca mamă, acest aspect este devastator,” a scris pricipesa Elena.

”Regret enorm că aceste comunicate de presă lezează profund, mai ales în aceste momente grele, imaginea a ceea ce ar trebui să insemne Casa Regală a României., a istoriei acesteia. (....) Le reamintesc tutuor că iubirea și respectul unui popor se câștigă, nu se obțin cu forța.”, a răspuns principele.

Schimbul de replici acide și acuzații a început miercuri, cu un comunicat al Casei Regale a Românei în care Prinţul Nicolae Medforth-Mills a fost acuzat că ar fi vrut să intre cu forţa în reşedinţa Regelui Mihai şi că a agresat, fizic şi verbal, trei persoane.

Mai multe articole despre:
regele Mihai Casa regală