MENIU

Scandalul continuă la Spitalul Sfântul Pantelimon: O doctoriță a anunțat că a fost amenințată de un bărbat

Spitalul Sfântul Pantelimon din București este din nou în centrul atenției, după ce o doctoriță de la secția de terapie intensivă a depus o plângere la poliție, afirmând că a fost amenințată de un bărbat. Incidentul a avut loc după ce bărbatul a intrat în spital și a devenit agresiv verbal când a aflat că doctorița pe care o căuta nu era de gardă. Aceasta a fost nevoită să solicite intervenția poliției după ce a simțit că este în pericol.

Incidentele se țin lanț la Spitalul Sfântul Pantelimon

„Lucrăm într-un stres constant și suntem din ce în ce mai îngrijorați de siguranța noastră. Este din ce în ce mai greu să venim la muncă", spun tot mai mulți medici din cadrul spitalului. În plus, spitalul a fost nevoit să scoată unitatea de chirurgie vasculară din circuitul gărzilor din cauza deficitului de personal, iar gărzile la terapie intensivă sunt asigurate cu mare dificultate.

Incidentul cu bărbatul a avut loc aproape de secția de terapie intensivă, iar acesta nu căuta un pacient, ci întreba despre o doctoriță. După ce a fost informat că doctorița respectivă își încheiase tura, bărbatul a devenit agresiv. Câteva zile mai târziu, doctorița de 37 de ani a raportat amenințările la poliție.

Cătălina Toma, ofițer de presă al Poliției Capitalei, a declarat pentru Pro TV: „Persoana vătămată a declarat faptul că bărbatul ar fi amenințat-o și i-ar fi creat o stare de temere, acesta făcând referire la cazul mediatizat cu privire la mai multe cadre medicale ce sunt cercetate într-un dosar.

În cauză au fost demarate investigații în vederea identificării bărbatului bănuit de comiterea faptei, precum și în vederea măsurilor legale care se impun”.

În urma acestui incident, doctorița a fost nevoită să își ia concediu medical. Alte probleme persistă la spital, inclusiv insulte și amenințări zilnice adresate personalului, în special după arestarea preventivă a două colege de la secția ATI. 

Dr. Fiorella Mitoiu, purtător de cuvânt al Spitalului Sfântul Pantelimon, a afirmat: „Începând cu triajul, suntem contactați cu amenințări și insulte în unitatea de primiri urgențe și zona de resuscitare. Lipsa de încredere în medici a crescut semnificativ, afectând întreaga echipă, nu doar secția ATI.”