MENIU

Scandalul continuă la Spitalul Pantelimon. Un injectomat a fost scos din priză în timp ce pacientul era conectat la el

Situația de la Spitalul Pantelimon din București devine tot mai alarmantă pe zi ce trece. Recent, au apărut noi detalii șocante despre incidentul care a zguduit unitatea medicală. Managerul interimar al spitalului a primit două noi sesizări grave privind practicile de pe Secția de Terapie Intensivă (ATI).

Caz Spitalul Pantelimon: Noi sesizări și investigații în cazul morților suspecte de pe Secția ATI

Conform unei sesizări primite de la o asistentă, un injectomat a fost scos din priză în timp ce pacientul era încă conectat la el, fără ca medicul de gardă să fie informat despre această manevră. Acest incident a fost raportat imediat și este acum în atenția autorităților.

În alt incident recent, un medic ATI a descoperit că doza de noradrenalină administrată unui pacient a fost redusă brusc, fără ca acest lucru să fie solicitat în mod formal. Deși pacientul nu necesita ajustări, scăderea dozei a fost efectuată fără niciun aviz scris sau verbal din partea medicilor. Ca urmare, conducerea spitalului a creat o comisie de anchetă, iar documentele relevante au fost transmise la procuratură. Toți membrii personalului de pe secția ATI au fost audiați, inclusiv medici, asistente, infirmiere și kinetoterapeuți.

Noi descoperiri în ancheta morților suspecte

Între timp, investigația în legătură cu morțile suspecte continuă să dezvăluie informații cutremurătoare. Procurorii au descoperit că două doctorițe aflate în prezent în arest preventiv ar fi avut saloane special amenajate pentru accelerarea decesului pacienților. În locuința uneia dintre doctorițe, denumită de presă „doamna cu coasa”, au fost găsite liste cu numele a 17 pacienți decedați și un tratat despre administrarea noradrenalinei. Se pare că doctorița M. M. ar fi încercat să distrugă dovezi, inclusiv ștergând datele din telefonul ei, în încercarea de a scăpa de acuzații.

Procurorii susțin că doctorița M. M. și colega ei ar fi administrat în mod intenționat doze insuficiente de noradrenalină pacienților pe care îi considerau neviabili, provocând oprirea funcțiilor cardio-respiratorii. De asemenea, cele două doctorițe ar fi înlocuit fiolele de noradrenalină cu ser fiziologic, amplificând astfel riscul de deces al pacienților.

Verificări suplimentare în cazul morților suspecte

Procurorii investighează acum cinci decese suplimentare pentru a stabili dacă acestea sunt legate de acuzațiile de crimă cu premeditare aduse celor două doctorițe. Analiza nu va include deshumări, ci va fi bazată pe examinarea rapoartelor de necropsie deja întocmite.