MENIU

Scandalul brățărilor de la Spitalul Municipal Timișoara. „NU vom accepta așa ceva. Vom merge în instanță”

E scandal la Spitalul Municipal din Timișoara, unde medicii sunt supravegheați cu brățări eletcronice. Măsura a fost introdusă de conducerea unității medicale pentru a vedea cât stă personalul medical la muncă, asta în condițiile în care au existat reclamații că unii medici muncesc la cabinetul privat în timpul programului.

Olimpia Oprea, fost manager al spitalului spune că, pe lângă faptul că această măsură este una abuzivă, este și foarte costisitoare. Ea susține că aceste cartele de urmărire costă lunar spitalul nu mai puțin de 6.000 de euro. 

„Știm ce fel de plângeri au fost și știm că această măsură a fost implementată abuziv, fără respectarea legii. S-a aplicat această măsură înaintea altora care s-au dovedit mai practice. Această măsura de control a angajaților este una abuzivă. Dacă acest lucru exista, conducerea spitalului trebuia să ia măsuri. Există șef de secție care trebuie să se asigure că oamenii sunt acolo, că nu părăsesc locul.

 „Nu e nevoie de astfel de măsuri. 6 000 de euro va plăti spitalul doar pentru cartele și încă 20.000 de euro va costa pentru a intra în acest sistem. Sunt alte măsuri pentru a se verifica prezența. După ce sindicatul a solicitat conducerii să prezinte cum a fost făcută înștiințarea, abia atunci au fost chemați oamenii. Noi nu vom accepta să purtăm aceste brățări și vom merge în instanță. Ni s-a spus că nu contează părerea sindicatuui și că va fi implementată această măsura. Este o măsură intruzivă, ne afectează fundamental libertatea. Este umilitor să ni se aplice această măsură. Avem cartele de acces, dar așa ceva nu. Costă 6.000 de euro pe luna pentru 4 secții doar acele cartele. Dacă sistemul va funcționa se va aplica și la celelelate 20 de secții”, a declarat pentru REALITATEA PLUS fostul manager al spitalului.