MENIU

Scandal uriaș la Băile Herculane. Scenariu halucinant după ce au secat izvoarele "Ochiul" și "Stomacul"

Scandal uriaș în stațiunea Băile Herculane, după ce două izvoare termale, cunoscute drept Izvorul de Ochi și Izvorul de Stomac, au secat complet. Potrivit presei locale, suspiciunile sunt alimentate de faptul că un antrepenor ar fi realizat în apropiere lucrări de foraj.

Publicația Jurnal de Caraș-Severin a scris pentru prima dată că izvoarele termale au avut apă până când omul de afaceri local ar fi executat lucrările de foraj pentru propria sa amenajare, botezată Băile Venera. Contactat de jurnaliști, acesta a afirmat că nu are nicio legătură cu secarea izvoarelor și că fenomenul ar fost provocat de caniculă“.

Problema este agravată de un litigiu între societatea care a deținut licența pentru izvoarele respective și Agenția Națională pentru Resurse Minerale, cea care a refuzat să mai prelungească licența de exploatare a perimetrului respectiv.

În acest context, lucrările de foraj ale omului de afaceri local ar fi fost realizate în baza unor aprobări controversate, iar documentele ANRMPSG ar indica faptul că forajul ar fi trebuit închis imediat ce s-a descoperit apă termală, lucru care nu s-a întâmplat, arată Jurnal de Caraș-Severin.

Indiferent care ar fi adevărul, se pare că răul produs ar fi ireversibil. „Izvoarele de Ochi și de Stomac nu vor mai fi niciodată la fel. Apa își caută mereu un nou loc prin care să curgă, iar intervenția a creat fisuri care au deviat cursul natural al apei. Aceste izvoare sunt pierdute pentru totdeauna“, a declarat un specialist care a dorit să-și păstreze anonimatul.