MENIU

Scandal URIAȘ privind concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii

Scandal la INM

Scandal uriaș privind suspiciuni, aranjamente și șpăgi la concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii.

În perioada 30 iunie – 6 octombrie 2015 a avut loc concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii. Concursul s-a desfășurat pentru ocuparea unui număr de 140 de auditori de justiție, 70 alocate pentru funcția de judecător și 70 pentru cea de procuror.

Imediat după afișarea rezultatelor a izbucnit un adevărat scandal soldat inclusiv cu memorii și plăngeri la CSM privind corectitudinea concursului și chiar unele acuze directe privind șpăgi sau alte interese, scrie ecopolitic.ro.

Potrivit sursei citate, persoane care au obținut note mari la probele scrise au fost respinse în urma interviului și persoane note mai mici la scris au fost admise în urma interviului.

Unul dintre candidați s-a hotărât să rupă tăcerea și să prezinte o serie de date și situații suspecte privind desfășurarea acestui concurs.

Deși au luat note maxime la proba scrisă pentru ocuparea posturilor de judecători și procurori, au fost eliminați la proba de interviu. Ultima probă, cea de interviu, durează doar 10 minute, se înregistrează dar nu o poți contesta.

Un gorjean a fost primul pe țară la scris dar a fost picat la interviu! În același timp, cel care ocupa ULTIMUL loc la scris a fost admis după interviu! Detalii aici