MENIU

Scandal politic uriaș în Austria după umilirea României. Vicecancelarul: Ungaria ar trebui exclusă din Schengen

Scandal politic uriaș în Austria după umilirea României. Vicecancelarul: Ungaria ar trebui exclusă din Schengen

Ungaria ar trebui exclusă din spațiul Schengen, după același argument folosit și împotriva aderării României, a declarat vicecancelarul Austriei, Werner Kogler. Oficialul a criticat aspru decizia cancelarului Karl Nehammer de a vota împotriva țării noastre. 

Vicecancelarul austriac Werner Kogler continuă cu poziția critică față de veto-ul dat de cancelarul Karl Nehammer împotriva aderării României la Schengen.

Oficialul a adăugat apoi că adevărata problemă ține de Ungaria. El a declarat că, dacă ar urma aceeași logică a ministrului de Interne privind refuzul de aderare a României, atunci și Ungaria ar trebui exclusă din Schengen, deoarece pe acolo trec cei mai mulți migranți neînregistrați. 

Este inacceptabil ca noi să înregistrăm în Austria peste 100.000 de oameni, conform legilor, iar apoi să descoperim că 75.000 - 80.000 nu au fost înregistrați înainte.

„Nu se poate să înregistrăm peste 100.000 de persoane în Austria, conform legilor, și să descoperim că 75.000 până la 80.000 nu au fost înregistrate înainte”, a spus Kogler într-un interviu acordat „Kleine Zeitung”.

„Ungaria este de vină pentru <<goana>> pentru cererile de azil, pentru că acolo au loc majoritatea transferurilor neînregistrate către Austria”, a mai spus șefull Verzilor, potrivit exxpress.at.

20.000 de solicitanți de azil au venit anul acesta în Austria prin Bulgaria și România, potrivit presei austriece.