MENIU

Scandal politic. PSD cere demisia lui Marcel Vela după ce și-a anunțat candidatura la Caransebeș

Marcel Vela

Scandal politic la cel mai înalt nivel, după ce Marcel Vela și-a delegat atribuțiile pentru a putea candida la Caransebeș. Liderii opozitiei cer demisia de urgență a ministrului de Interne. ”Domnule Vela, nu e mai cinstit să îi lăsați pe Duduieni să organizeze alegerile?!”, scrie PSD într-un mesaj pe Facebook.

Social-democrații invocă faptul că ministrul de Interne nu își poate delega atribuțiile pentru că ar tebui să facă parte din Comisia de organizare a alegerilor.

”Șmecheria cu suspendarea din Comisia pentru organizarea alegerilor nu merge! Ori ești candidatul Marcel Vela, ori ești ministrul de Interne Marcel Vela. Nu poți fi și candidat și șeful celor care veghează ca alegerile să se desfășoare conform legii. Să folosești poliștiștii ca agenți electorali pentru a te alege tu și camarila ta este trafic de influență. Conform Codului penal”, transmite PSD.
 
Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista candidaților PNL la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar 12 ani. Ministrul a delegat doar funcția de președinte al Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale, care se ocupă de comunicarea cu prefecturile. Atribuțiile sale au fost preluate de secretarul de stat Gheorghe Sorescu.
 
Cererea social-democraților este surprinzătoare având în vedere că luni va fi votată moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban și există posibilitatea ca întreaga echipă să plece de la Palatul Victoria, transmite Realitatea Plus.
Mai multe articole despre:
marcel vela psd alegeri locale