MENIU

SCANDAL pe salarii: polițiștii, angajații CFR și pensionarii militari ies în stradă

Protest/ Captură video

Polițiștii, angajații CFR și pensionarii militari ies mâine în stradă. Vor salarii și pensii mai mari. În paralel, Guvernul pregătește noi măriri salariale pentru bugetari, unele de până la 50%, chiar din această lună, potrivit unui proiect de ordonanță publicat de Ministerul Muncii. 

Oamenii sunt nemulțumiți de salariile pe care le primesc și spun că nu mai fac față valului de scumpiri din ultima perioadă și iată că vor ieși în stradă în fața Ministerului Finanțelor, unde vor cere autorităților să respecte Legea salarizării 153/2017. 

În cazul în care această lege va fi respectată și aplicată corect, salariile vor fi aplicate la această grilă de salarizare, ceea ce va aduce majorări ale veniturilor oamenilor. 

Un polițist are un venit lunar de 4000 sau 5000 de caz în funcție de caz, în timp ce coșul de cumpărături pentru o familie cu un copil depășește 1200 de euro, și spun polițiștii că au nevoie de aceste majorări salariale. 

Vor ieși în stradă și cei de la CFR. Vor cere și ei aceleași lucruri, respectiv aplicarea Legii salarizării, dar și investiții în infrastructura feroviară. 

Oamenii spun că în cazul în care nu se va aplica această lege și autoritățile nu vor găsi o soluție, vor continua să protesteze în următoarea perioadă. 

Protestul va începe în fața sediului Ministerului Finanțelor, marți, la ora 10:00, timp de două ore, urmând ca în perioada următoare să continue calendarul protestelor.