MENIU

Scandal la un mare magazin de modă. Angajații se revoltă: Vizite la toaletă contracronometru. „Am mers ca vitele”

Scandal la un mare magazin de modă

Magazinele din Suedia care aparțin unei case de modă faimoase, prezentă și în mall-urile românești a reușit să-și exaspereze angajații prin regulile stricte. Aceștia s-au plâns presei, care a etichetat situația ca „Închisoare”, „sclavi”, „roboți monitorizați”. Pauzele la baie cronometrate au fost picătura care a umplut paharul. 

Condițiile de muncă la Zara au fost descrise ca fiind îngrozitoare de către 39 actuali și foști angajați din Suedia. În cadrul emisiunii TV 200 Seconds, aceștia au depus mărturie despre cum sunt tratati de conducere.

"Uneori se simte ca o închisoare", a declarat un angajat pentru Aftonbladet.se, descriind cum pauzele la toaletă sunt programate și că angajații sunt forțați să stea nemișcați toată ziua.

Cea mai frecventă critică a angajaților se referă la mersul la baie și restricțiile mersului la toaletă. „Ne cronometrează; dacă petrecem mult timp în toaletă, ne urmăresc și verifică. Apoi stau afară și spun: „Ai fost la toaletă de câteva ori deja, ce se întâmplă?”, spune un alt angajat.

Un bătrân de 91 de ani dat dispărut a fost găsit decedat de salvamontişti cu ajutorul unei drone cu termoviziune

Potrivit investigațiilor jurnaliștilor suedezi, compania reduce salariile, obligă femeile însărcinate să lucreze prea mult și manipulează contractele și vacanțele. Mai mult, managerii au dat afară oamenii de îndată ce existau suspiciuni că o angajată e însărcinată, sau cineva e bolnav sau a făcut vreo greșeală, spune un fost angajat. 

Răspunsul companiei

După articolul din presa suedeză, compania a trimis un email către 200 Sekunden, în care spune că politica „este ca magazinele Zara să nu aibă liste de toalete”. Dar mai târziu în e-mail se spune că Zara trebuie uneori „să comunice cu angajații noștri despre pauzele de toaletă”, iar „un astfel de dialog” trebuie să fie respectuos, dar că „pot apărea abateri în modul în care este comunicată politica de toaletă”.

Schema prin care doi angajați ai unei case de pariuri au dat lovitura. Cum făceau în așa fel încât să parieze fără să poată pierde

Mai multe articole despre:
magazin de haine moda zara angajati toaleta