MENIU

Medic din Râmnicu Sărat, filmat pe ascuns: "Trimitem acasă urgențele care mor!”

Scandal imens la spitalul din Râmnicu Sărat, după ce un medic a fost filmat pe ascuns în timp ce-i spunea la telefon unui superior că unitatea sanitară e nevoită să refuze internarea unor pacienţi, din lipsă de fonduri. În aceeași înregistrare, doctorul vorbește și despre un posibil caz de malpraxis. Mai exact, despre un pacient care a decedat la numai două ore după ce plecase de la spital, transmite Realitatea TV. 

Filmarea în care apare medicul primar Paul Eugen Rânja a fost făcută de rudele unui bolnav de diabet, pe care acesta refuzase inițial să-l interneze. Iar cazul despre care amintește doctorul la finalul discuției cu șefa sa este al unui pacient care a încetat din viaţă la începutul lunii septembrie, după ce tocmai plecase de la spital.

Conducerea spitalului a infirmat informația cum că unitatea sanitară ar avea probleme financiare și, ca urmare, ar face o selecție a pacienților pe care-i internează.

”Pentru activitatea economică care ar fi putut restricționa activitatea, se poate vorbi cu proprietatea spitalului, care va investiga dacă atunci când s-au petrecut faptele incriminante, spitalul avea medicamente, materiale sanitare. Se va vedea dacă au fost sau nu probleme de cauze administrative. Celălalt palier de discuție este despre un caz punctual. Pacienții refuzați la internare pot să revină la acel spital sau să meargă la alte instituții, dar pot să nu plece de acolo, dacă nu se simt bine. Depinde de circumstanțe. Nu este vorba despre cazuri care trebuie sau nu internate. Se va face anchetă, în urma căreia se va constata dacă medicul este vinovat sau nu.”, a precizat Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor.

 
Mai multe articole despre:
spital scandal pacienţi