MENIU

Scandal la Serviciul permise Giurgiu. Şeful Serviciului şi un primar, reținuți

UPDATE Şeful Serviciului de Permise Giurgiu şi primarul comunei Valea Dragului, Marin Mototolea, care ar fi asociat la o şcoală de şoferi la care soţia este administrator, au fost reţinuţi vineri în dosarul permiselor obţinute ilegal, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că şeful Serviciul ui Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Giurgiu, dar şi primarul comunei Valea Dragului din judeţul Giurgiu, Marin Mototolea, care ar fi asociat la o şcoală de şoferi la care soţia este administrator, au fost reţinut pentru 24 de ore de procurori în dosarul permiselor auto obţinute fraudulos, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

--------------------------

UPDATE | 25 de persoane au fost audiate la sediul DNA, dintre care polițiști, instructori, dar și persoane care ar fi obținut ilegal permise de conducere, a informat realitateadegiurgiu.net

Acestea sunt acuzate că ar fi luat bani de la elevi care doreau să treacă examenul de permis, chiar dacă nu știau să conducă sau să citească semnele de circulație.

Cei care doreau să obțină permisul de conducere fără niciun fel de efort, trebuiau să scoată 500 de euro din buzunar, acesta era prețul obișnuit în Giurgiu.

Dădeau banii instructorilor, iar mai departe ajungeau la polițiști. Întreaga rețea a fost descoperită printr-un flagrant, a scris realitateadegiurgiu.net

Întreaga rețea a fost descoperită printr-un flagrant.

-------------------

UPDATE 6 angajați ai Ministerului Afacerilor Interne și 7 instructori auto sunt audiați, la această oră, la DNA București. Toți au fost reținuți azi-noapte, în urma descinderilor de la Serviciul de Permise și Înmatriculări din Giurgiu.

26 de descinderi au fost făcute la adresele unor polițiști examinatori, instructori auto și intermediari.

În plus, ofițerii de la Direcția Generală Anticorupție și procurorii DNA au percheziționat și sediul instituției care eliberează permisele de conducere în Giurgiu.

Rețeaua, spun anchetatorii, ar fi pus la volan zeci de oameni care nu știau nici măcar regulile elementare de legislație rutieră.

-----------------------------

Stirea initiala

Ofiterii Direcției Generale Anticorupție au efectuat percheziții, joi seara, la Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Giurgiu (SRPCIV) și la locuințele unor polițiști și instructori auto.

Ofiterii Direcției Generale Anticorupție au făcut percheziții, joi seara de la ora 18:00, la Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Giurgiu (SRPCIV) și la locuințele unor polițiști și instructori auto, au declarat surse judiciare pentru G4Media.

Ofițerii DGA cercetează obținerea frauduloasă a mai multor permise auto. În total, s-au desfășurat 26 de percheziții.

Este vorba de șase polițiști și șapte instructori vizați de percheziții, care urmau să fie duși în noaptea de joi spre vineri la DNA central pentru audieri.

Mai multe articole despre:
DNA permise auto