MENIU

Scandal la Operă: Ministrul Culturii a decis să schimbe directorul instituţiei pentru a treia oară

Scandal la Operă: Ministrul Culturii a decis să schimbe directorul instituţiei pentru a treia oară
<p>Scandal la Operă</p>

Un nou act în scandalul de la Opera Bucureşti! Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a decis să schimbe directorul instituţiei pentru a treia oară. Alexandrescu a precizat, pe contul lui de Facebook, că cea mai recentă alegere a sa, George Călin, "nu-şi poate exercita funcţia". Asta după ce artiştii nu au urcat nici joi seară pe scenă, în semn de protest faţă de numirea lui George Călin.

Peste o sută de angajaţi ai Operei Naţionale Bucureşti au scandat în sala de spectacol numele dirijorului Tiberiu Soare, pentru a-l convinge pe ministrul Culturii să-l repună la conducerea instituţiei.

În zadar a încercat Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, să-i convingă pe artişti să-l accepte pe George Călin la conducerea Operei. E condiţia impusă de Johan Kobborg, fostul coregraf al baletului Bucureşti, pentru a reveni în România.

Artiştii Operei Naţionale l-au acuzat pe George Călin de corupţie. Pe Johan Kobborg, un nume de marcă al baletului mondial, îl acuză că a adus în România spectacole extrem de costisitoare, din care doar el a avut de câştigat, în timp ce românii au fost marginalizaţi şi prost plătiţi.

După aproape două ore de discuţii cu artiştii, ministrul Culturii le dăduse de înţeles că ar putea renunţa la George Călin. Dar pentru că până la ora 18:00 nu a fost anunţată decizia, artiştii au decis să nu urce pe scenă pentru a doua zi la rând. Totul, spre supărarea sutelor de spectatorii care şi-au cumpărat bilete, unii chiar şi de acum o lună.

Mai multe articole despre:
scandal Opera Opera Română