MENIU

VIDEO | Scandal într-o școală din Iași. Profesor antivaccinist, dat afară după ce i-a jignit pe elevi

Sursa foto: Arhivă

Este scandal într-o școală din județul Iași. Un profesor antivaccinist a fost concediat după ce a i-a jignit pe elevi atât la ore cât și pe grupul online pe care îl avea cu elevii săi. „Marș, mă tâmpitule” era doar una dintre expresiile pe care le folosea la adresa copiilor. Profesorul de Științe Sociale se află acum în concediu medical și contestă la Tribunal decizia de a fi dat afară din învățământ. 

Elevii de la Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” din Răducăneni s-au plâns recent de comportamentul profesorului. Aceștia susțin că, timp de câteva luni, au fost amenințați și jigniți de profesor: „Marș, mă, tâmpitule, mă! Marș afarăăăă. Nu ai ce cautaaa. Și îți vorbesc cu marș că așa vrea mușchiul meu!"

Mai mult, acesta le dădea în permanență mesaje și link-uri la site-uri unde se susținea că vaccinurile ar fi extrem periculoase.

„O mascotă simbolică în Piața Victoriei care arată că numai un prost poate fi de acord cu vaccinurile anti-Covid, care sunt seruri experimentale și ucigașe", afirma profesorul.

Dacă era contrazis, profesorul îi amenința pe elevi că îi lasă corigenți.

Totul a ieșit la iveală după ce mama unui elev a luat atitudine și a scris pe grup.

„Sunt mama lui Marius. Mă tot uit aici pe conversații și nu îmi vine să cred ceea ce citesc aici. (...) mi se pare mult peste orice nivel de acceptare ce scrie aici un domn profesor!", a precizat mama unui elev.

Profesorul a mai fost implicat în scandaluri și în trecut. Acum patru ani, Augustin Vieru făcea propagandă anti-avort la școală și prezenta elevelor de liceu, la ore, filme cu scopul de a le „educa”, susținea el.

În prezent, angajații școlii spun că profesorul Augustin Vieru este în concediu medical și că a contestat la Tribunalul Iași desfacerea contractului de muncă.