MENIU

Scandal în Suedia după ce 150 de urși au fost împușcați. Ecologiștii sunt revoltați, polițiștii însoțesc vânătorii de teama protestelor

Scandal în Suedia după ce 150 de urși au fost împușcați

Peste 150 de urși au fost împușcați în prima săptămână de vânătoare în Suedia. Autoritățile sunt acuzate de ecologiști că au autorizat un adevărat măcel în păduri. 

O hotărâre controversată a autorităților generează tensiuni în Suedia. Recent, țara a acordat licențe pentru a permite uciderea a 20% din populația sa de urși bruni în cadrul vânătorii anuale, în ciuda îngrijorărilor exprimate de ecologiști.

Până joi după-amiază, în cea de-a doua zi a vânătorii, au fost împușcați 152 de urși, conform informațiilor furnizate de Agenția pentru Protecția Mediului din Suedia. Controversa legată de această vânătoare a crescut, iar pentru prima dată, polițiștii au fost nevoiți să meargă alături de vânători, de teamă că vor avea loc confruntări cu protestatarii.

„Metodele moderne de vânătoare fac extrem de ușoară uciderea unui urs – am putea să o asemănăm cu un adevărat măcel”, a declarat Magnus Orrebrant, președintele Asociației suedeze a carnivorelor, un grup de advocacy pro-faunei sălbatice.

„Peștele apocalipsei”, care prevestește cutremurele, a fost găsit aproape de o plajă. La două zile după apariția sa s-a produs un seism

„Am considerat necesar să ne asigurăm că nu există nicio interferență cu vânătorii care își fac treaba în timpul vânătorii de urși din acest an”, a declarat Joacim Lundqvist, ofițer de poliție și coordonator al faunei sălbatice pentru nordul Suediei.

„Acest lucru se datorează faptului că a existat o creștere a numărului de protestatari la vânătoarea de râși și lupi care a avut loc la începutul acestui an.”, a adăugat el .

Descoperire șocantă a unui român după ce a luat un pepene de la supermarket: Coaja a început sa se „dezlipească” la spălat

Mai multe articole despre:
ursi suedia vanatori politisti ecologisti proteste