MENIU

Scandal în Austria, după ce un român ar fi scos un cuțit într-un tramvai: "Și ei vor să intre în Schengen. Ar trebui să rămână acolo jos"

Un nou scandal vine să pună gaz pe foc relațiilor și așa tensionate dintre români și austrieci.  Într-un tramvai care circula pe linia 6 în cartierul Margareten din Viena, un tânăr în vârstă de 19 ani, de naționalitate română,ar fi amenințat cu un cuțit o pasageră de 33 de ani, scrie presa austriacă. Cu toate acestea, tânărul a declarat că nu a făcut altceva decât să ajute o doamnă în vârstă care a fost jefuită de telefon de către o altă pasageră.

Două femei s-au certat într-un tramvai de pe ruta 6, iar un martor a reușit să înregistreze disputa cu telefonul mobil. Însă, neașteptat, una dintre femei, în vârstă de 33 de ani, a atacat martora și i-a furat smartphone-ul. Un român de 19 ani a observat incidentul, apoi ar fi scos un cuțit și ar fi amenințat-o cu el pe femeia de 33 de ani, potrivit declarației acesteia.

Bărbatul a oferit o versiune diferită a incidentului, spunând că doar s-a grăbit să o ajute pe proprietara telefonului mobil: "Voiam să își recupereze smartphone-ul", a declarat el poliției, conform publicației Express.at, citată de Știri Diaspora.

Bărbatul a fost reclamat la poliție, dar, până la clarificarea situației, povestea a stârnit o serie de comentarii controversate pe pagina publicației austriece:

„În reportajul ăsta se pare că românul chiar a avut intenții bune - deci nu are cum să știe că la noi nu merge așa - la el acasă obiceiurile sunt altele - eu nu i-aș face rău, dar să-l trimit înapoi ar fi o idee“, comentează „Hoe“.

„Judecătoria va pune problema în felul următor: Bunicuța xenofobă de stânga l-a amenințat pe tânărul român traumatizat cu un tun antitanc, după care acesta a ripostat cu disperare cu un cuțit de unt tocit, pe care îl folosește de obicei în tramvai pentru a-și unge sandvișurile înainte de a începe tura de 32 de ore în filonul de cărbune. Este cam așa ceva?“, este de părere Chesterfield.

„Eu aleg în fiecare zi unul sau mai mulți infractori români, dar ei vor să intre în Schengen ca să poată pleca mai repede. Ar trebui să rămână acolo jos, poporul nostru doarme mai bine dacă nu-și împrăștie duhoarea lor criminală aici“, comentează utilizatorul Darwin.

„Românii sunt oameni buni, numai că ceea ce vine la noi este mai ales clasa de jos. Așa e la toate naționalitățile. Credeți că la noi vin bulgari bogați? Sau polonezii bogați? Întâlnești mai mulți cerșetori români în Viena decât în București“, îi răspunde Helios lui Darwin.