MENIU

SCANDAL după decizia de închidere a magazinelor - Patronii, revoltați de restricțiile aplicate de duminică

Cumparaturi supermarket pandemie

Magazine, hipermarketuri, piețe și mall-uri se vor închide la ora 18, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate. În Capitală, de exemplu, masura se va aplica, deocamdată, doar în weekenduri, de vineri până duminică. Dar dacă rata de infectare depășește 7,5 la mie, măsura intră în vigoare și în zilele săptămânii. Cum era de așteptat, decizia a stârnit un val de nemulțumire printre bucureșteni. 


Oamenii spun că nu vor avea timp să își facă cumpărăturile, dacă magazinele se închid la 6 seara. În consecință, se va crea aglomerație, iar asta va duce la creșterea numărului de îmbolnăviri, relatează Realitatea PLUS.

„Îmbulzeala va fi mai mare. Asta e realitatea”, spune un bărbat, adăugând, revoltat, că, din cauza programului redus, cumpărăturile se vor face în aglomerație.

Un alt cumpărător spune că nu este convins că număru lde infectări va scădea pri naceste măsuri.

Totodată, psihologii avertizează că aceste restricții nu vor face altceva decât să genereze panică, iar oamenii se vor îmbulzi și mai mult în magazine.

„Din păcate, vor genera supraaglomerare cu evidenta nerespectare a distanței, pentru că am observat de nenumărate ori comportamentul oamenilor în supermarket”, a declarat psihologul Mihaela Săhlean, pentru Realitatea PLUS.

În plus, este de așteptat să apară și probleme cu stocurile de produse, așa cum s-a întâmplat în primăvara anului trecut. Atunci, imediat după introducerea stării de urgență, oamenii vânau în magazine conserve, făină, drojdie și hârtie igienincă.

„Astfel de măsuri sunt extrem de periculoase. Pentru că producția va scădea, se vor crea stocuri având în vedere faptul că magazinele se închid mult mai repede. Nu facem altceva decât să aglomerăm foarte tare pentru o scurtă perioadă de timp magazinele”, a declarat Dragoș Frumosu, președintele Federației Sindicatelor din Industria Alimentară, la Realitatea PLUS.