MENIU

Scandal la Administrația Porturilor Constanța! Patru din cei șase membri ai CA, numiți ilegal

Magistrații Tribunalului Constanța au decis că numirea a 4 din cei 6 membri ai Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (CN APMC) s-a făcut ilegal. Este vorba despre Tudor Baltă, Viorel Olea, Marcela Frigioiu și Adrian Cighi numiți în baza hotărârilor AGOA nr. 5/22.12.2014, nr. 7/12.04.2016 și a unei hotărârii AGOA din 29 martie 2012. Hotărârea este executorie.

Decizia tribunalului Constanța este rezultatul acțiunii inițiate în instanță de Comvex S.A. și Organizația Patronală „Operatorul Portuar” Constanța. Cele două entități au arătat că nici unul dintre cei patru nu a fost numit cu respectarea cerințelor legale.

Prin urmare, hotărârile adoptate de acest Consiliu de Administrație vor trebui anulate de la caz la caz, în funcție de cvorum și majoritățile constituite pentru adoptarea acestora, pe parcursul ultimilor 4 ani.

Cei patru membri ai CA au adoptat cu bună știință hotărâri în detrimentul intereselor economice ale Comunității Portuare, ceea ce a atras constant protestele publice ale Sindicatelor și Patronatelor Portuare.

Potrivit Operatorilor Portuari, prin decizia justă a instanței s-a ajuns la situația de normalitate așteptată de întreaga Comunitate portuară.

“Totodată considerăm că decizia creează premise și pentru implicarea activă și decisivă a Guvernului actual în procesul de soluționare a problemelor de la Portul Constanța”, susțin Operatorii Portuari.

Organizația Patronală ”Operatorul Portuar” Constanța reunește 37 de companii care își desfășoară activitatea pe domeniul portuar.

În cadrul companiilor membre ale Organizației Patronale își desfășoară activitatea peste 6.000 salariați, ceea ce reprezintă mai bine de 60% din numărul total de persoane angajate pe domeniul portuar

Mai multe articole despre:
port cnapmc operatori portuari