MENIU

Acuzații legate de Programul Casa Verde. Suspiciuni privind folosirea inteligenței artificiale pentru înscrieri "peste rând”

Asociația Prosumatorilor din România ridică suspiciuni de fraudare a înscrierilor în programul Casa Verde cu ajutorul Inteligenței artificiale. Acuzațiile vin după ce fondurile puse la dispoziție s-au epuizat în doar câteva minute, ceea ce sugerează folosirea unui soft cu o viteză de interacțiune digitală mult superioară celei umane. 

Administrația Fondului de Mediu a transmis, vineri, că bugetul pentru regiunea București-Ilfov s-a epuizat într-un minut și 5 secunde. un record e viteză chiar și față de sesiunile de încriere din ziele trecute. 

VEZI LISTA

În aceste condiții, Asociația Prosumatorilor din România lansează o serie de acuzații, bazate pe ipoteza că viteza cu care s-au depus dosarele depășește limitele umane.

„În ultimele două săptămâni, paginile social media ale prosumatorilor au fost inundate de oferte de „ajutor” contra cost (...) prin introducere directă sau folosind extensii de browser – programe dedicate pentru înscrierea super rapidă”, se arată într-un comunicat al Asociației Prosumatorilor și Comunităților de Energie din România.

Asociația susține că înscrierea într-un minut nu pare exagerată, însă suspiciunea vine din faptul că o persoană care s-a înscris în 40 de secunde avea deja în față 1.100 de dosare validate.

„În urma discuțiilor cu persoane specializate în domeniu, există suspiciuni privind „robotizarea” înscrierii prin diverse metode, unele implicând chiar Inteligența Artificială.

Pentru a demonstra acest lucru, Asociația Prosumatorilor din România (A.P.C.E.) a cerut oficial către AFM să ne informeze câte dosare s-au înregistrat sub limita de 30 de secunde de la deschiderea sesiunii.

Considerăm că limita de 30 de secunde este sub capacitățile umane de a înscrie informațiile cerute pe platformă. Dacă astfel de dosare există, cu siguranță există suspiciuni mari de implicare al unor programe speciale de înscriere rapidă în aplicație”, se mai arată în comunicatul Asociației Prosumatorilor.

În schimbul asistenței pentru o înscriere rapidă, astfel de firme au perceput între câteva sute și chiar mii de lei, mai arată sursa citată.

Mai multe articole despre:
casa verde scandal inteligenta artificiala fraude