MENIU

Scăderi spectaculoase ale traficului din București. În weekend s-a redus la jumătate

trafic zero bucuresti

Restricțiile impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus au avut un efect major asupra circulației din București. Traficul a scăzut, în medie, cu 35% în timpul săptămânii şi cu 54% în weekend, potrivit unei analize bazate de date reale din trafic. 

Cele mai semnificative scăderi ale traficului auto au fost în zona centrală şi cea de nord a  Bucureștiului, arată studiul realizată de o firmă specializată în cercetări de piață bazate pe știință, în baza datelor oferite de compania care gestionează un amplu sistem de camere de supraveghere.  . 

Raportul indică o scădere medie de 35% în zilele lucrătoare, în condiţiile în care în zilele de vară, scăderea faţă de traficul normal este de 23% .În weekend, scăderea medie este de 54%, scăderea medie în sezonul cald fiind de 41%.

Un exemplu relevant îl reprezintă reducerea majoră a valorilor de trafic în weekend din zona Universitate (cu 70%), ca urmare a scăderii dramatice a industriei ospitalității din zona Centrului Istoric și a închiderii muzeelor și Universităii București. 

Datele au oferite de 73 de camere de monitorizare a traficului si a deplasarii persoanelor, montate in 44 de intersectii din Bucuresti, sistem 24 din 24. Studiul complet poate fi analizat AICI.

 

Mai multe articole despre:
trafic virus bucuresti restrictii centrul vechi