MENIU

Scad temperaturile la Sala Palatului: Frozen, cel mai grandios musical pentru copii, pe 8 octombrie

Premieră europeană la București pe 8 octombrie la Sala Palatului. Theater du Soleil aduce în România „FROZEN – Regatul îngheţat”, cel mai mare spectacol muzical pentru copii din lume.

Inspirată din basmul „Craiasa Zapezilor” a lui Hans Christian Andersen, Frozen prezintă povestea prințesei neînfricate Anna care pornește într-o călătorie epică pentru a o găsi pe sora ei Elsa, regina care prin puteri supranaturale păstrează regatul Arendelle într-o iarna veșnică. Anna va fi însoțită de Kristoff și de renul lui loial, Sven. Într-o cursa contra cronometru, cei doi luptă cu creaturi de zăpadă și vor întâmpina nenumărate obstacole magice.

Spectacolul este în limba română, într-o coregrafie purtând semnătura Oanei Cocârța. Muzica îi aparține moldoveanului Nicolae Caragia, iar scenariul îl are ca autor pe Zully Mustafa. Ansamblul de balet este alcatuit din peste 30 de dansatori și balerini profesioniști), iar scenografia este semnată de Ovidiu Pascal.

În rolurile principale joacă Ioana Maria Repciuc (Elsa), Veronica Prodan (Ana), Răzvan Bănică (Hans) și Ovidiu Usvat (Kristoff).

În cifre, show-ul va fi asigurat de o echipă ce numără 150 de persoane dintre care 10 actori principali, 60 de balerini, 40 de tehnicieni și o orchestră de 20 de instrumentiști.

FROZEN ajunge pentru prima dată în București, pentru o singură zi, marcând simultan premiera europeană a aceluiași musical. Următoarea reprezentație va avea loc pe 22 octombrie la Cluj, la Sala Polivalentă.

Alcătuit din 60 de persoane de pe toate continentele, Théâtre du Soleil a fost fondat în 1964 de Ariane Mnouchkine. Se spune că prin spectacolele puse în scenă de Théâtre du Soleil, Mnouchkine retonifică expresivitatea teatrului popular, bîlciul ca societate a spectacolului comunitar.  Mnouchkine face un teatru coral, pan ritualistic, care cuprinde, fie că e vorba despre Shakespeare sau despre Genghis-Han, o întreagă comunitate.

 

Mai multe articole despre:
copii Sala Palatului Frozen