MENIU

Savanții au descoperit ce se află în centrul Pământului

Ce se află în centrul Pământului

Oamenii de știință susțin că au făcut noi descoperiri care scot la iveală ce se află cu adevărat în centrul Pământului, la peste 5.000 de kilometri adâncime.

Cercetătorii din China și SUA susțin că cristalele pure de fier care se află în inima Pământului și care formează câmpul magnetic sunt aliniate diferit față de cele din structurile înconjurătoare, potrivit unui articol publicat în revista Nature Geoscience.

Nucleul planetei este de mărimea Lunii, iar structura acestuia este diferită de structura materiei care îl înconjoară, susțin specialiștii.

"Faptul că structurile sunt diferite în aceste zone este dovada clară a evoluției lungii istorii a Pământului. Centrul planetei care se află la peste 5.000 de kilometri adâncime, a început să se solidifice cu milioane de ani în urmă și crește anual cu 0, 5 cm", spun oamenii de stiinta.

În condiţiile în care cercetătorii nu pot fora în adâncime până la nucleul planetei, structura şi compoziţia acestuia rămân într-o oarecare măsură un mister. Au fost folosite ecouri generate de seisme pentru a studia nucleul planetei.

Mai multe pe Libertatea.ro.

Mai multe articole despre:
descoperire Terra centrul pamantului