MENIU

S-au stabilit noile REGULI pentru slujbele de Sărbători: preoții nu mai sunt obligați să poarte măști. DECIZII pentru credincioși

S-au stabilit noile REGULI pentru slujbele de Sărbători: preoții nu mai sunt obligați să poarte măști. DECIZII pentru credincioși

Preoţii nu vor mai fi obligați să poarte masca în timpul ceremoniilor religioase. Guvernul și Patriarhia Română au stabilit un set de reguli pentru slujbele de Sărbători. În schimb, pentru credincioși, obligația rămâne în continuare valabilă. 

O altă modificare este legată de distanța dintre persoanele care participă la slujbă în interiorul bisericii. Credincioșii trebuie să păstreze o distanță de 4 metri între ei. 

Printre noutati as mentiona urmatoarele masuri: pentru accesul in interiorul bisericii, unde slujbele vor putea fi tinute, asadar nu se pune problema interdictiei slujbelor in biserici, este fixata aceasta regula a participarii in interior, dar aceasta este noutatea: distanta care trebuie pastrata intre persoanele care intra la slujba este acum de 4 metri. Practic, e vorba de un perimetru de 4 metri in jurul fiecarei persoane. Numarul persoanelor din biserici, intrucat bisericile nu sunt egale ca dimensiune, rezulta din pastrarea acestei distante si suprafata de acces a fiecarei biserici", a explicat, intr-o interventie la Realitatea PLUS, purtatorul de cuvant BOR, Vasile Banescu.