MENIU

Satul fără străzi, mașini și poluare, unde se circulă doar pe apă. Locul pare desprins din basme

Satul fără străzi, mașini și poluare, unde se circulă doar pe apă

Într-un colț fermecat al Europei, se află un sat care pare să fi fost uitat de vreme, care pare să fi fost creat din cele mai frumoase visuri. Aici, ritmul vieții este diferit, iar natura își păstrează splendoarea neatinsă de agitația urbană. Fără străzi, fără mașini, locuitorii se deplasează doar pe apă, folosind bărci tradiționale care se leagă armonios cu peisajul de poveste. Aerul este curat, iar liniștea este întreruptă doar de murmurul apei și de ciripitul păsărilor. Satul, cu casele sale pitorești și canalele idilice, pare să fi fost desprins din paginile unei povești, oferind vizitatorilor o experiență unică de reconectare cu natura și cu ei înșiși.

Un loc lipsit de străzi, agitația urbană, zgomotul vehiculelor și aglomerația din autobuze - acest sat din Olanda este diferit, deoarece nu este traversat de mașini sau autobuze, având doar canale, iar locuitorii se deplasează doar cu barca. Se numește Giethoorn, cunoscut și sub denumirea de „Veneția din Nord”.

Pentru cei care visează la o viață simplă, Giethoorn este alegerea perfectă. Acest sat idilic din Olanda nu are drumuri, iar accesul se face pe apă, de-a lungul multor canale frumoase sau pe jos, peste poduri de lemn. I se mai spune satul veneţian sau „Veneția de Nord”. Totul este rustic, într-o atmosferă unică de liniște, de relaxare și confort.

Fondat în 1230 de un grup de refugiați din sud, care au ajuns în zona respectivă în căutarea unui loc în care să se stabilească și au rămas uimiți de numărul mare de coarne de capră, care se pare că au rămas aici după o inundație catastrofală, satul a fost numit Giethoorn, ceea ce înseamnă „coarnele caprei”. În ultimii ani a devenit o atracție pentru turiști, iar celebritatea satului se datorează regizorului de film olandez, Bert Haanstra, care l-a utilizat ca locație în filmele sale în anii '60.

Un fost șef de la Pentagon confirmă prezența unui OZN pe cerul României: Un oraș plutitor!

Și poștașul vine cu barca

Un alt lucru interesant este faptul că numai motoarele electrice sunt utilizate la aceste bărci, cele diesel nefiind permise. Satul are muzee, un șantier naval, multe cafenele și restaurante. La Olde Maat Uus se poate vizita o fermă tipică din 1800, în care se poate vedea cum se trăia aici. De asemenea, mai este muzeul De Oude Aarde, care găzduiește expoziții de cristale și minerale. Mai este și Gloria Maris, în care este o expoziție de scoici.

Mai există și un muzeul al mijloacelor de transport, unde turiștii pot vedea de la automobile vechi, până la biciclete și role. Casele și-au păstrat stilul tradițional, o parte au o vechime de aproximativ 200 de ani, iar la unele se ajunge exclusiv pe calea apei. Chiar și poștașul vine cu barca.

Lansarea programului de guvernare al PNL, în prezența lui Nicolae Ciucă și a conducerii liberale. Mesaje de forță de la liderii liberali- Live Text

Mai multe articole despre:
sat sat fara strazi poluare barca rustic