MENIU

SARS-COV-2 schimbă din nou regulile jocului! Ce măsuri iau țările europene pentru a se proteja împotriva valului 3 al pandemiei

Valul 3 al pandemiei in Europa/sursa foto: Profi Media

Valul 3 al pandemiei provoacă reacții diferite la nivel global. Slovenia vrea să interzică vaccinarea cu serul AstraZeneca, iar Grecia a decis să extindă restricțiile pe aeroporturi. În acest timp, Marea Britanie, proaspăt ieșită din Uniunea Europeană, renunță la măsura de carantină națională.

Slovenia vrea să oprească administrarea cu vaccinul AstraZeneca la persoanele sub 60 de ani. Ministerul Sănătății vrea să vadă dacă investigațiile arată o legătură între serul anglo-suedez și trombozele cerebrale care au apărut în mai multe țări.

Grecia a anunțat că va prelungi măsurile impuse la cursele aeriene interne până pe 12 aprilie, iar la cele internaționale până pe 19 aprilie. Cei care vor să călătorească în Grecia trebuie să prezinte un test PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore în avans.

Regatul Unit începe să abordeze pandemia de COVID-19 ca pe o gripă. Coronavirusul nu va dispărea, așa că o politică rațională este singura soluție pentru a ne obișnui cu această pandemie, au declarat autoritățile. Directorul Medical al Angliei spune că, anual, 25.000 de persoane sunt răpuse de gripă, fără ca cineva să observe, iar asumarea deceselor de coronavirus va permite continuarea afacerilor, menținerea școlilor și revenirea la o viață normală.