MENIU

SARS-CoV-2, Rusia: Se aplică măsuri de relaxare

rusia

În Rusia încep să fie aplicate de marți măsuri graduale de relaxare a restricțiilor și aplicarea unui plan de asistență economică, apreciat de președintele Vladimir Putin drept mai amplu decât cel din criza financiară din 2008, scrie RRA.

Vladimir Putin a anunţat ieri după-amiază încetarea, azi, de la ora 12:00, ora locală, a perioadei nelucrătoare decretată la sfârşitul lunii martie și începutul relaxării graduale a restricțiilor impuse economiei și populației ca urmarea epidemii de coronavirus.

De asemenea, el a anunțat un al treilea pachet de măsuri în sprijinul familiilor cu copii, a categoriilor defavorizate ale populației, cât și pentru menținerea locurilor de muncă.

Decizia de relaxare, menținere sau înăsprire a restricțiilor va reveni în continuare șefilor de regiuni, în funcție de situația locală, evoluția epidemiei în Rusia variind foarte mult de la o regiune la alta. Președintele Putin a subliniat că restricțiile nu vor fi ridicate simultan, ci pas cu pas, cu maximă atenție, ținând cont de condițiile locale, recomandările autorităților medicale și cu respectarea strictă a normelor de securitate sanitară. De asemenea, regimul de autoizolare va fi menținut în Rusia în cazul persoanelor în vârstă de peste 65 de ani.

La Moscova își vor relua activitatea întreprinderile industriale și șantierele de construcție, dar restricțiile pentru populație au fost prelungite deja până la 31 mai și, parțial, înăsprite. Menţionând că măsurile luate la timp au permis salvarea a mii de vieți, Putin a cerut Guvernului să ia măsurile necesare pentru a preveni o nouă creștere a ratei de îmbolnăviri.

Numărul deceselor a crescut cu 94, depășind pragul psihologic de 2.000. Cifra pacienților vindecați a crescut la rândul ei cu aproape 5.600, la aproximativ 40.000.

Mai multe articole despre:
rusia coronavirus