MENIU

SARS-CoV-2: Rusia merge în continuare pe relaxarea graduală a restricțiilor

rusia

În Rusia, redeschiderea se face cu pași mici. Săptămâna aceasta își vor relua activitatea doar ghișeele serviciilor administrative. Vineri, peste jumătate din cel 85 de regiuni îndeplineau deja criteriile pentru prima fază.

Președintele Vladimir Putin a afirmat că situația epidemiologică este în curs de stabilizare, dar rămâne fragilă, ceea ce necesită respectarea cu strictețe a regulilor de protecție. Numărul de cazuri noi a crescut cu 8.600 la aproape 345.000, dar creșterea procentuală a fost cea mai mică din ultimele trei săptămâni, 2,6%.

Decesele însă au înregistrat un nou record negativ: 153, cifra totală ajungând la 3541, însă rata mortalității a rămas în continuare sub un procent, după cum notează și RRA. Autoritățile ruse au afirmat că măsurile luate din timp au permis evitarea unei evoluții explozive a epidemiei, la sfârșitul acestei luni fiind așteptat și cel mai mare număr de decese. Este și unul din motivele pentru care la Moscova, unde sunt jumătate din cazuri, după reluarea activităților industriale și în construcții, au fost prelungite, până la 31 mai, toate restricțiile impuse populației. Singura relaxare așteptată săptămâna aceasta este redeschiderea parțială a centrelor multifuncționale de servicii administrative pentru populație.

Mai multe articole despre:
Rusia rusia coronavirus