MENIU

SARS-CoV-2: Guvernul israelian ar putea decide închiderea unor localităţi

israel

La solicitarea Ministerului Sănătății, guvernul urmează se decidă astăzi în legătură cu posibila închidere a altor localități, la câteva zile după ce orașul Bnei Brak, cu populație ultraortodoxă, a fost declarat zonă închisă. Aseară, Ministerul Sănătății din Israel a raportat 7.851 cazuri de COVID-19 și 44 decese legate de coronavirus.

Vineri seara, poliția a intervenit în cartierul Mea Shearim din Ierusalim, unde zeci de haredi au încălcat instrucţiunile Ministerului Sănătății referitoare la păstrarea distanței între persoane, notează RRA.

În prezent, în Israel s-a ajuns la 7.000-8.000 de teste zilnic

Ministerul Sănătății a fost nevoit să restrângă criteriile pentru efectuarea testelor din cauza consumului foarte mare de reactivi în laboratoare. Presa a relatat despre cazuri de COVID-19 și în câteva case de bătrâni. Restricțiile vizează toate lăcașele de cult - sinagogi, biserici și moschei. Autoritatea palestiniană a raportat 216 cazuri de infectare în Cisiordania. Ministerul Sănătății de la Ramallah este preocupat de palestinienii care lucrează în Israel și care ar putea răspândi virusul la întoarcerea acasă.

Mai multe articole despre:
israel coronavirus