MENIU

Întrebuințări mai puțin cunoscute pe care le are sarea. Sigur nu știai la ce o poți folosi

Sarea este nelipsită din orice bucătărie, fiind mai mult decât un ingredient de bază, când vine vorba de mâncare. Ea este esențială în viața de zi cu zi. Dar, știai că aceasta poate avea mult mai multe întrebuințări?

Sarea, un element indispensabil vieții

Sarea are puternice proprietăți antibacteriene și antiseptice. De asemenea, este un produs excelent de curățare, dar mai are și multe alte întrebuințări. O puteți folosi pentru a curăța orice, de la aparatul de cafea până la dinți.

Iată câteva utilizări uimitoare ale sării, despre care, probabil, nu ați știut.

Sarea, agent de curățare

Sarea acționează ca un agent de curățare, precum și ca un catalizator pentru alte ingrediente. Când este adăugată altor agenți de curățare, sarea mărește calitățile detergenților pentru mașinile de spălat rufe și vase.

De asemenea, dacă aveți o tigaie acoperită cu grăsime, puteți încerca trucul cu sare. Presărați un strat de sare și lăsați-o să acționeze aproximativ zece minute. Apoi, folosind un burete umed, pur și simplu îndepărtați murdăria. Acest truc funcționează excelent și pentru ustensilele din fontă.

Curăță fierul de călcat

Dacă fierul tău de călcat s-a murdărit și riști în felul acestă să-ți pătezi rufele, apelează la curățărea cu sare. Este la îndemâna oricui și simplu de făcut. Presară puțină sare pe o bucată de hârtie sau pe un ziar și pune fierul de călcat peste ea, în timp ce acesta este încins. Apoi oprește căldura și lăsă-l să se răcească. După răcire șterge-l cu o cârpă moale. Vei constata că murdăria va fi îndepărtată foarte ușor.

Cum să scapi de mătreață în mod natural. Remedii la îndemână

Sarea ameliorează mușcăturile de insecte

Potrivit unui studiu din 2006, publicat în Food Microbiology, sarea are proprietăți antimicrobiene care te scapă de bacterii. Acest lucru face ca sarea să fie o sursă ideală pentru a ameliora mușcăturile de insecte, în special înțepăturile de țânțari. Luați puțină sare și adăugați puțină apă pentru a face o pastă. Apoi, frecați locul înțepăturii cu acest amestec. Alternativ, puteți uda și zona mușcăturii și frecați ușor locul cu sare.

Curățați aparatul de cafea

National Sanitation Foundation a stabilit că aparatele de cafea sunt al cincilea cel mai murdar produs din casa unei persoane. Acestea sunt curățate destul de rar, astfel că bacteriile din interior rămân umede și calde pentru perioade lungi de timp. Pentru o curățare ușoară, treceți apă sărată prin acest aparat. Umpleți recipientul de cafea cu apă și adăugați patru linguri de sare. Apoi, rulați ca de obicei. Sarea va distruge o mare parte din bacterii și va îndepărta amărăciunea rămasă din loturile de cafea anterioare. Pentru a elimina salinitatea, treceți apă pură prin filtru de cafea.

Curățați bureții de vase 

Dacă buretele de bucătărie este murdar, el poate fi curățăt folosind apă cu sare. Lăsați-l peste noapte într-un castron cu apă sărată. Folosiți aproximativ 1/4 cană de sare la două căni de apă rece. Până dimineața, ar trebui să puteți elimina cea mai mare parte a murdăriei.

Scăpăți de mătreață folosind sarea

Ați încercat vreodată tratamentele cu sare Epsom? Acestea funcționează deoarece sarea este un exfoliant natural. Și dacă aveți mătreață, aveți nevoie de un exfoliant. Frecați puțină sare Epsom prin păr și scalp pentru a îndepărta pielea moartă. Înainte de spălare, masați cu sare granulată părul uscat sau ușor umed. Frecați-l timp de două până la trei minute pentru a elimina bine pielea moartă. După ce ați terminat, puteți șampona și clăti în mod normal. În funcție de severitatea mătreții, puteți utiliza acest tratament de două până la trei ori pe săptămână.

Faceți un probiotic natural

Varza fermentată este un excelent probiotic natural. Iar pentru asta ai nevoie tot de sare. Este, de fapt, foarte ușor de realizat. Tot ce trebuie să faceți este să luați o varză și să tăiați cu grijă miezul. Apoi presărați o lingură de sare în gaură și puneți-o într-un recipient cu suficientă apă pentru a o acoperi. Sarea se amestecă cu sucurile naturale din varză și provoacă fermentarea. Vei obține cel mai bun probiotic, indispensabil sănătății.

Apa sărată, o metodă rapidă de răcire a băuturilor

Dacă doriți să răciți rapid băutura, iată un truc grozav. Umpleți un răcitor cu apă, cuburi de gheață și sare. Așezați băuturile în interior, lăsând un pic de spațiu între fiecare dintre ele. Reveniți după cinci minute, băuturile vor fi reci și perfecte pentru a fi consumate într-o zi toridă de vară.

Prelungiți viața produselor lactate

Acest lucru poate suna puțin ciudat, dar adăugarea de sare în produsele lactate le va face să reziste mai mult, deoarece este un conservant natural. Sarea îmbibă excesul de umiditate și împiedică formarea mucegaiului. Adăugați un praf de sare în lapte, o cantitate atât de mică nici nu o veți simți, însă acest lucru poate prelungi cu aproximativ o săptămână laptele respectiv.

Sarea poate ajuta brânzeturile să rămână bune mai mult timp. Pur și simplu înmuiați un șervețel în apă sărată și acoperiți brânza cu el.

Păstrați salata crocantă

O modalitate de a o păstra o salată verde mai mult timp crocantă este să presărați puțină sare deasupra ei. Acest lucru nu numai că îi va păstra aroma, dar va păstra și prospețimea salatei pentru o perioadă mai lungă de timp.

Preveniți oxidarea fructelor tăiate

Când lăsați fructele feliate afară, acestea devin maro pe suprafața tăiată, deoarece intră în contact cu oxigenul. Este posibil să fi auzit că stropirea lor cu lămâie va opri înnegrirea acestora. Ei bine, sarea acționează în același mod. De asemenea, le puteți scufunda în apă cu sare, pentru a opri oxidarea. Acest lucru va împiedica înmulțirea bacteriilor de pe fructele tăiate.

Sfatul medicului dentist. Cum se întreține dantura copiilor? 9 metode practice

Cititi continuarea pe Almanah Online

 

Mai multe articole despre:
sarea intrebuintari beneficii sare sanatate