MENIU

Sărbătoare în Casa Regală a României, este ziua principesei Margareta

Majestatea sa Margareta, custodele Coroanei române, îşi serbează azi ziua de naştere, anunţă un comunicat oficial al familie regale a României. Potrivit acestuia, majestatea Sa a petrecut prima parte a zilei în familie, apoi va conferi 15 decorații regale unor personalități, instituții și organizații din România și din Republica Moldova.      

La sfârșitul ceremoniei, personalitățile distinse și invitații lor vor lua parte la o scurtă recepție de aniversare, în Sufrageria Regală.

La împlinirea frumoasei vârste de 69 de ani, fundaţia care-i poartă numele aminteşte că "de 28 de ani, de la întoarcerea în țară, Majestatea Sa a reprezentat un model de implicare socială, propunându-și cu idealism și curaj să contribuie la o schimbare în bine în viața celor mai vulnerabili români – bătrânii, copii, familii în dificultate – și să dea o șansă în plus tinerilor talentați."

Majestatea Sa Margareta a României s-a născut pe 26 martie 1949, în exil, la Lausanne, fiica cea mare a Regelui Mihai I.

Este prima femeie care a devenit șef al Casei Regale a României. În prezent, ea a optat să poarte titlul de Custode a Coroanei, în locul celui de Regină.

sursa foto: familiaregala.ro.