MENIU

Sărbătoare 17 octombrie. Este pomenit Sfântul ocrotitor al celor rătăciți. Ce rugăciune să spunem pentru aducerea pe calea cea dreaptă a celor care au apucat-o pe căi greșite

Sărbătoare 17 octombrie. Este pomenit Sfântul ocrotitor al celor rătăciți

Anual, pe 17 octombrie, creștin-ortodocșii îl sărbătoresc pe Sfântul Proroc Osea, considerat ocrotitorul celor rătăciţi, a celor depărtaţi de la Dreapta Credinţă. În această zi, este bine să te rogi pentru cei care au apucat-o pe căi greșite, iar Sfântul Proroc îți va da ajutor negreșit.

Sărbători religioase 17 octombrie 2024

Ortodoxe: Sfântul Proroc Osea

Greco-catolice: Sf. pf. Osea; Sf. cuv. m. Andrei din Creta

Romano-catolice: Ss. Ignaţiu din Antiohia, ep. m.; Osea, profet

Omul de televiziune care pune la zid reziștii în zi de sărbătoare. Ce a transmis Dan Negru

Calendar ortodox 17 octombrie 2024. Cine a fost Sfântul Proroc Osea

Numele Sfântului Proroc Osea este de origine ebraică și se traduce prin „Dumnezeu mântuiește”. El a fost un profet al Vechiului Testament care prin propria sa viață a reușit să transmită mânia și întristarea lui Dumnezeu față de greșelile poporului ales.

Cine este preotul orădean înscris în cursa pentru Cotroceni, dar care a avut soarta Dianei Șoșoacă

Osea a prorocit cu opt sute de ani înainte de Nașterea lui Hristos, într-o vreme în care evreii din Samaria erau luaţi în robie de către asirieni, potrivit crestinortodox.ro. El a certat poporul din Israel și pe Iuda pentru că se închinau idolilor păgâni. A vestit pieirea Samariei și a lui Israel din cauza păcatelor.

Este primul proroc care prezintă legământul dintre Dumnezeu și poporul Său ca pe legătura de dragoste dintre bărbat și femeie. Sfântul Proroc Osea a trecut la cele veșnice la adânci bătrâneți.

Calendar ortodox 17 octombrie 2023. Rugăciune puternică pentru aducerea pe calea cea dreaptă a celor rătăciți

A proorocului Tău Osea po­menire, Doamne, prăznuind, printr-însul Te rugăm, mântuieşte sufletele noastre. Lui Dumnezeu Celui Ce a ajutat în Egipt lui Moise şi printr-însul pe Faraon cu toată oastea l-a înecat, cântare de biruinţă să-I cântăm, că S-a preamărit. Ca un grăitor de Dumnezeu cu adevărat, o, Prorocule Osea, stând înaintea Dătătoru­lui de viaţă, roagă-te neîncetat să izbăvească de primejdii pe toţi cei ce te laudă cu credinţă.

Acatistul Acoperământului Maicii Domnului. Se citește în această zi pentru a avea parte de sănătate și noroc

Curăţind vederea sufletului tău de întinare, te-ai învredni­cit a vedea şi a spune mai îna­inte foarte bine, fără minciună şi luminat, cele viitoare care erau să se împlinească. Izvorul cunoştinţei celei mai dinainte, înţelepciunea lui Dum­nezeu, a arătat pe grăitorul de Dumnezeu Osea, râu de prorocie, care izvorăşte tuturor Dumnezeieştile învăţături.

 

Pe Hristos, Cel Ce S-a arătat pentru noi din Fecioară, L-a chemat de faţă Tatăl din Egipt, precum a spus de demult Osea văzătorul de Dumnezeu. Slavă Tatălui şi Fiului Şi Duhului Sfânt. Cinste Maicii Domnului. Amin