MENIU

Șapte țări amenințate de foamete vor primi de urgență 100 de milioane de dolari de la ONU

Șapte țări amenințate de foamete vor primi de urgență 100 de milioane de dolari de la ONU

Organizația Națiunilor Unite a anunțat că va debloca de urgență 100 de milioane de dolari pentru ca șapte țări să evite foametea, un risc accentuat de pandemie. Cele șapte țări care vor primi sprijin sunt Etiopia, Afganistan, Nigeria, Burkina Faso, Congo, Yemen și Sudanul de Sud.

”Nimeni nu ar trebui să vadă riscul foametei ca pe un efect secundar inevitabil al acestei pandemii”, a transmis, într-un comunicat, subsecretarul general al ONU pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock.

”Dacă acest lucru se întâmplă, este pentru că lumea a permis să se întâmple. Foametea poate fi evitată, dar trebuie să acţionăm la timp pentru a face diferenţa. La ora actuală, mai mulţi bani pentru asistenţă sunt cel mai rapid şi mai eficient mod de a sprijini eforturile de prevenire a foametei”, a adăugat el.

Din suma totală, deblocată de Fondul central al ONU pentru intervenţii în caz de urgenţă, Yemen va primi 30 de milioane de dolari, Etiopia - 20 de milioane, Afganistan - 15 milioane, Nigeria - 15 milioane, Congo - 7 milioane, Sudanul de Sud - 7 milioane și Burkina Faso - 6 milioane.

În țările respective, ”foametea provoacă decese chinuitoare şi alimentează conflictele şi războiul”, deşi ”pe planetă există hrană mai mult decât suficientă pentru toată lumea”, a adăugat oficialul ONU, citat de Agerpres.