MENIU

Şapte semne prin care ficatul îţi arată că este bolnav

Este probabil organul cu cele mai multe și mai diversificate funcții din organismul uman. Ficatul filtrează și purifică sângele, produce bilă, produce colesterol și proteine speciale și convertește excesul de glucoză în glicogen. Atunci când nu mai funcționează cum trebuie ficatul îți trimite câteva semnale. 

Iată cum îți dai seamă dacă ai probleme cu ficatul:

Modificarea culorii urinei și a scaunelor. Atunci când ficatul nu mai funcționează cum trebuie, este posibil să observi că urină este de culoare mult mai închisă decât de obicei, iar scaunele sunt mai decolarate sau prezintă urme de sânge.

Oboseală cronică și lipsă energiei pot anunța faptul că ficatul este suprasolicitat și nu mai poate face față, prin urmare are nevoie de mult mai multă odihnă.

Stări de confuzie și de dezorientare. Atunci când ficatul nu mai poate elimină toxinele din sânge în mod corespunzător, aceste toxine se acumulează și pot afecta creierul, de unde rezultă stările de confuzie și dezorientare.

Probleme digestive. Crampele și durerile adbominale, balonarea și tulburările digestive pot anunța, de asemenea, probleme cu ficatul. Dacă problemele digestive persistă timp de câteva săptămâni, este important să mergi la un doctor specialist.

Senzații de usturime și piele foarte sensibilă. Pielea este afectată atunci când ficatul nu funcționează corespunzător, putând apărea iritații și mâncărimi care nu trec.

Gust amar în gură. Atunci când ai un gust amar în gură care persistă, este posibil să ai fie probleme cu ficatul, fie cu colecistul.

Piele, unghii, sclerotică îngălbenite. Semnele timpurii care anunța probleme cu ficatul sunt îngălbenirea pielii, a unghiilor și a albului ochilor. Această îngălbenire este cauzată de încapacitatea ficatului de a elimină toxinele în mod coresunzator și acumularea bilirubinei sub piele.

Sursă: www.bzi.ro

Mai multe articole despre:
sănătate ficat boli ficat ficat bolnav