MENIU

7 persoane, arestate într-un dosar de trafic de minori şi de droguri. Victimele, racolate prin metoda "loverboy"

Droguri
Droguri

Șapte persoane au fost reţinute şi, ulterior, arestate pentru 30 de zile, într-un dosar de trafic de minori şi trafic de droguri, în urma mai multor percheziţii domiciliare efectuate de poliţiştii în București și Brașov.

"La data de 18 ianuarie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov au efectuat 12 percheziții domiciliare, pe raza municipiilor Brașov și București, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv", anunță DIICOT, într-un comunicat de presă.

În fapt, s-a reținut că, pe raza județului Brașov, au acționat 7 inculpați care au recrutat, transportat și adăpostit mai multe persoane vătămate minore, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, în scopul exploatării acestora, prin determinarea la practicarea prostituției.

Persoanele vătămate minore au fost recrutate prin constrângere psihică, profitând de vădita stare de vulnerabilitate a victimelor și prin utilizarea metodei „loverboy”. În vederea practicării prostituției, inculpații au postat anunțuri pe diverse site-uri de profil și au închiriat spațiile necesare desfășurării activității, însușindu-și cea mai mare parte din sumele de bani obținute în această modalitate.

Până în prezent, au fost identificate 7 persoane vătămate minore care au fost recrutate și exploatate în această modalitate.
De asemenea, inculpații au comercializat droguri de risc și de mare risc, precum și produse susceptibile de a avea efecte psihoactive (canabis, cocaină, produse susceptibile a avea efecte psihoactive), solicitând sumele cuprinse între 50 și 500 de lei pentru o doză.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite cantitățile de aproximativ un kilogram de canabis, 5 grame de cocaină, sumele de 14.250 de lei și 530 de euro, o armă cu aer comprimat, medii de stocare, telefoane mobile, precum și o serie de înscrisuri relevante pentru cauză.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov au fost conduse în vederea audierii 26 de persoane, în urma audierilor dispunându-se măsura reținerii pentru 24 ore a 7 inculpați.
În cursul zilei de 19.01.2023, Tribunalul Brașov a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor 7 inculpați.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.