MENIU

Săptămână de foc pentru noile măsuri fiscale. Ce se întâmplă cu moțiunea care-i vizează pe EVAZIONIȘTI?

ANAF întărește măsurile împotriva datornicilor. Ce se întâmplă cu persoanele care nu-și plătesc datoriile către stat: Noi reguli pentru popriri

Este săptămâna decisivă pentru noile măsuri fiscale! Luni, Ordonanța care îi păsuiește pe evazioniști și care vine și cu măsuri de reducere a cheltuielilor ar trebui să fie pusă în transparență. 

Realitatea Plus a obținut, pe surse, lista de măsuri pe care ministrul de Finanțe Marcel Boloș le-a prezentat săptămâna trecută liderilor Coaliției.

Potrivit documentului, companiile care și-au plătit taxele și impozitele la timp ar putea fi scutiți de 3% din valoarea totală a plății, urmând ca suma să poată acoperi alte dări în viitor.

În plus, și cei care au deja datorii la stat ar putea fi păsuiți. Firmele care își achită restanțele până pe 25 noiembrie ar putea fi scutite de penalități, iar persoanele fizice ar putea scăpa inclusiv de aproape o treime din valoarea datoriei.

În ceea ce privește măsurile de reducere a cheltuielilor, economiștii spun că șansele ca ele să acopere deficitul bugetar sunt foarte mici și că va mai fi nevoie de măsuri suplimentare.