Sănătatea oamenilor poate fi influențată semnificativ de grupa de sânge. De ce?
Grupa de sânge a fiecăruia poate determina și la ce boli suntem predispuși. Iată mai jos o listă cu slăbiciunile organsimului în funcție de grupa de sânge pe care o ai.
Grupa 0
Aceasta este cea mai comună grupă de sânge și se caracterizează printr-o consistenţă mai subţire a sângelui, un sistem imunitar foarte puternic, secreţii bogate ale acizilor în stomac. Din acest motiv persoanele care au această grupă de sânge trăiesc în general cel mai mult.
Cât despre bolile la care sunt expuse persoanele cu grupa sanguină 0, printre acestea se numără: boli digestive cauzate de hiperaciditate, artrite şi afecţiunile tiroidiene provocate de un sistem imunitar hiperactiv.
Grupa A
Dacă ai grupa sanguină de tip A organismul tău este mult mai eficient împotriva infecţiilor de tip bacterian precum: otita, tuberculoza, infecţia cu E.coli sau abcesele de la nivelul pielii. Însă, ești mai predispus problemelor respiratorii precum astmul sau infecţii ale sinusului, de aceea este recomandată evitarea produselor bogate în probiotice întrucât acestea pot provoca inflamaţii ale tractului respirator.
Grupa B
Grupa sanguină B prezintă o combinaţie de caracteristici specifice grupelor 0 şi A. Totuşi, acesta este un tip sanguin mult mai rezistent la infecţiile sau dezechilibrele digestive, astfel că alimentaţia persoanelor cu grupa B este mai permisivă, fiind recomandate în special tipurile de carne cu valori proteice consistente: vită, peşte şi miel.
Grupa AB
După cum știi grupa AB este cea mai rară grupă de sânge dintre toate iar afecțiunile cele mai comune, specifice acestei grupe, se manifestă la nivelul respirator, auditiv şi faringian prin sinuzite, alergii, rinite, laringite şi otite.
Femeile cu grupa AB pot suferi mai frecvent de cancer ovarian sau preeclampsie. Compoziția grupei sanguine determină o rezistență scazută mai ales la frig și precipitații. De aici rezultă pleurezii, reumatism, pneumonie și infectii virale. În schimb, persoanele cu grupa AB sunt mai rezistente la acțiunea agenților microbieni.