MENIU

Salvatorul fără salvare. Militarul cu 90% arsuri pe corp a murit la Spitalul de Arşi

Doru Avisalon (41 de ani), unul dintre cei doi răniţi în explozia de la ISU Călăraşi, a murit. Bărbatul, cu arsuri pe 90% din suprafaţa corpului, a fost în aceste zile intubat şi ventilat mecanic, iar medicii de la Spitalul de Arşi din Capitală nu i-au dat şanse de supravieţuire.

Colectivul de la ISU Călăraşi transmite condoleanţe familiei îndurerate şi regretă dispariţia colegului lor. Subofiţerul s-a stins luni dimineaţă, în jurul orei 06.00, pe un pat de spital. Un scurtcircuit produs în magazia în care se afla rezervorul cu combustibil ar putea sta la baza tragediei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi. Nenorocirea a trimis pe patul de spital doi subofiţeri, aflaţi în momentul deflagraţiei în acea încăpere. Şanse minime de supravieţuire Surse din cadrul anchetatorilor presupun, deocamdată, că explozia a fost provocată de un scurtcircuit. O echipă de cercetare de la IGSU se află la Călăraşi de vineri seară pentru a stabili în ce împrejurări a avut loc nenorocirea.

Cei doi militari răniţi, Doru Avisalon şi Daniel Mitran, au fost transportaţi de urgenţă, vineri după-amiază, la Spitalul de Arşi din Capitală. În stare foarte gravă s-a aflat Doru Avisalon, având arsuri pe 90% din suprafaţa corpului. El a fost ventilat şi intubat, iar medicii au fost rezervaţi rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire. Mai norocos, colegul său, cu răni pe doar 30% din suprafaţa corpului, se află în stare stabilă, fiind deja supus unei intervenţii chirurgicale, scrie Adevarul.

Mai multe articole despre:
0 militar salvare ISU Călăraşi 41 ani Doru Avisalon