MENIU

Salata de vinete cu dovlecei și ardei copți. O rețetă diferită pentru prepararea acestor legume de sezon

Salata de vinete cu dovlecei și ardei copți, o rețetă gustoasă și un alt mod de a prepara vinetele. Poate constitui un aperitiv foarte delicios sau o garnitură la mâncare.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei;
  • 3 ardei capia roșii;
  • 3 căței de usturoi;
  • 75-80 ml ulei de floarea soarelui;
  • sare și piper după gust;
  • pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Începe cu coacerea vinetelor și a ardeilor. Poți coace vinetele și ardeii, pe grătar, plită, sau în cuptor. În același timp poți fierbe și dovlecelul și, de asemenea, prepari sosul de usturoi.

După ce ai copt vinetele curăță-le și lasă-le într-o sită la scurs și la răcit. Apoi le toci mai grosier decât la salata clasică. Nu este necesar să le transformi în pastă. Curăță și ardeii copți și toacă-i în cuburi mai mari sau în fâșii.

Pentru a pregăti dovlecelul, curăță-l de coajă, toacă-l în cuburi și pune-l la fiert, în apă cu sare. Lasă-l să fiarbă până când este bine pătruns, apoi pune-l la scurs și la răcit. După răcire stoarce cubulețele de dovlecel ușor în mâini pentru a elimina lichidul din ele. Altfel riști să iasă salata suculentă.

Pentru a prepara dressingul curăță usturoiul și pisează-l în mojar, presărat cu sare. Apoi amestecă-l cu ulei, ca pentru mujdei.

Pentru a finaliza salata adaugă toate ingredientele într-un vas încăpător. amestecă-le ușor pentru a se întrepătrunde bine aromele. Potrivește gustul cu sare și piper. 

Cum să gătești spanacul. O rețetă sănătoasă și hrănitoare, ideală pentru toate gusturile

sursa