MENIU

Ce ingredient se pune la salata de sfeclă roșie. Gustul te va cuceri imediat

Salata se sfeclă roșie este foarte apreciată de multă lume, atât pentru gustul său, dar mai ales pentru beneficiile pe care le are. Cu ce o poți combina pentru un plus de savoare, dar și un plus de beneficii aduse sănătății.

Salata de sfeclă roșie

Sfecla roşie este o legumă recunoscută pentru proprietățile sale curative în mai multe afecțiuni. Este o sursă bogată de vitamine (A, B, C, E, K), fibre şi minerale (magneziu, fosfor, fier, calciu, potasiu, magneziu). Se poate consuma crudă, fiartă sau coaptă. Salata de sfeclă roşie cu hrean se poate mânca atât ca aperitiv,  cât şi ca salată sau garnitură.

Salata de crudități. Rețeta pentru iarnă. Te vei bucura de aroma de vară legumelor și în sezonul rece

Ingrediente: 

  • 2-3 sfecle mici sau medii (dacă sunt prea mari se ard pe margini până se coc la mijloc);
  • 1 hrean mic;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • zeama de la 1/2 lămâie;
  • sare după gust.

Mod de preparare:

Se spală sfeclele şi se pun în cuptor la foc mediu pentru a se coace. Timp de coacere aproximativ 1 h. După ce se scot din cuptor şi se lasă să se răcorească, se curăță cu un cuțit de coajă, până se ia toată coaja (aceasta o să fie uşor arsă). Se taie rondele subțiri şi se amestecă într-un bol cu lămâia, uleiul de măsline şi se asezonează cu sare, după gust.

Hreanul se rade pe răzătoarea mică şi se pune peste sfeclă în bol şi se amestecă. Se serveşte ca salată, aperitiv sau ca garnitură la friptură sau piure de cartofi. Este delicioasă şi foarte sănătoasă!

Rețeta de hummus libanez. Aperitivul hrănitor, bogat în proteină și vitamine. Ideal pentru zilele de post