MENIU

Salata bogaților. Care sunt ingredientele secrete ale acestei rețete și ce o face specială

Salata bogaților. Care sunt ingredientele secrete ale acestei rețete și ce o face specială. Combinația ingredientelor este o adevărată explozie de vitamine și minerale.

Salata bogaților, o rețetă sofisticată cu ingrediente multiple, bogate în nutrienți esențiali organismului. Salata este dintre cele mai versatile feluri de mâncare. Se consumă peste tot în lume și poate fi preparată cu diverse ingrediente, depinde doar de gustul, imaginația și tipul de ingrediente pe care le are fiecare la îndemână.

Salata bogată, rețetă

Vă recomandăm o rețetă de salata bogată, și am numit-o așa datorită complexității sale în ce privește ingredientele. Este foarte gustoasă, plină de vitamine și nutrienți și arată foarte aspectuos. Cu o astfel de salată bogată vă veți impresiona cu siguranță musafirii. Combinația ingredientelor vă va oferi un gust dulce-acrișor, foarte plăcut.

Rețeta orientală de Tabouleh, cea mai apreciată salata în țările arabe. Este un adevărat energizant natural

Iată ce conține și cum se prepară salata bogată. Vă oferim doar ingredientele, cantitatea rămâne la latitudinea dumneavoastră, în funcție de cantitatea de salată pe care doriți să o preparați.

Ingrediente:

  • salata verde;
  • brânză feta;
  • roșii;
  • castraveți;
  • rodie;
  • nuci caju;
  • semințe de pin;
  • stafide;
  • semințe de chia;
  • ulei de măsline;
  • zeamă de lămâie;
  • sirop de rodie (opțional);
  • sare.

Mod de preparare:

Modul de preparare este simplu și rapid. Ca la orice tip de salată. Toate ingredientele se pun într-un bol de sticlă, pentru a vă putea delecta și vizual de această salată aspectuasă.

Se rup frunzele de salată verde. Se taie în cubulețe mai mari roșiile, dar și castraveții. Se pune brânza feta, de asemenea tăiată cubulețe. Apoi bobițele de rodie proaspăt curățată. Peste acestea se adaugă nucile caju, stafidele, semințele de pin și semințele de chia. Iar la final turnați peste ingrediente puțin ulei de măsline, zeama de lămâie și opțional, dacă aveți și doriți puțin sirop de rodie. Bineînțeles și sare, după gust.

Cu ce poți inlocui maioneza din salata de vinete. Este mult mai sănătos, iar gustul te va da pe spate

Rezultatul vă va uimi și pe dumneavoastră. Gustul acestei salate este incredibil de bun. Nu mai zicem de beneficiile pe care le oferă datorită ingredientelor bogate în vitamine și minerale care conferă organismului foarte mulți nutrienți necesari.

Beneficii ale ingredientelor din salata bogată

Nucile de caju contin o multime de substanțe nutritive, fiind si foarte sațioase, Nucile caju sunt o sursă importantă de vitamine. Conțin vitamina C, E, K, B1, B2, B3, B6, B9, B5. De asemenea, calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc, cupru, mangan seleniu. Nucile caju conțin grăsimi sănătoase, și este bine de știut că au un indice glicemic scăzut și nici nu contribuie la creșterea colesterolului rău.

Nucile de caju previn afecțiunile cardiace și ale sistemului circulator, fortifică musculatura, protejează vederea și combat acțiunea radicalilor liberi, mențin senzatia de sațietate și împiedică instalarea anemiei. De asemenea, protejează sănătatea sistemului nervos.

Mugurii de pin

Pot fi folositi în diferite mâncaruri, datorită efectelor benefice pe care le au asupra sănătății organismului. Conțin numeroase vitamine, antioxidanti si minerale. Conțin multe calorii, proteine, fibre, zinc, fosfor, magneziu, mangan, fier, cupru, calciu, vitamina, vitamina C, vitamina A. În plus, mugurii contin mai acid folic, acid oleic și tot complexul de vitamine B.

Au efect energizant, având un conținut bogat de proteine și ajută la combatarea stării de oboseală și, totodată oferă organismului un nivel crescut de energie. Fierul ajută la stocarea și producerea energiei necesare organismului.

Îmbunătățesc sănătatea inimii, datorită conținutului de fibre, antioxidanti si minerale pe care le conțin. Previn îmbătrânirea prematură, datorită cuprului, dar și antioxidanților care luptă împotriva radicalilor liberi, care duc la îmbătrânirea prematură a organismului.

Salata libaneză de care nu te mai saturi. Rețeta după care toți românii sunt înnebuniți

De asemenea, îmbunătățesc vederea, deoarece conțin luteină, un antioxidant care ajută ochiul să filtreze razele ultraviolete, și reduce riscul de aparitie a cataractei.
Mugurii de pin conțin un hormon responsabil pentru stoparea senzatiei de foame. Astfel, crește senzatia de satietate și veți mânca mai puțin.

Semințe de chia

Îmbunătațesc digestia, datorită conținutului ridicat de fibre. Ajută la controlul greutății. deoarece sunt sățioase. Întăresc sistemul osos, datorită conținutului ridicat de minerale. Sporesc concentrarea și îmbunatesc funcțiile memoriei, deoarece conțin numeroși de acizi grași Omega 3. Acesti acizi grasi esențiali sunt importanti pentru menținerea sănătătii sistemului nervos.

Ce se întâmplă în corp dacă ții un cățel de usturoi în gură. Efectul este surprinzător de benefic

Scad nivelul colesterolului din sânge  și contribuie în acest fel la sănătatea arterelor și a inimii. Sunt ideale pentru persoanele intolerante sau alergice la gluten, deoarece nu conțin această substanță.

Rodia

Este un fruct extrem de benefic pentru sănătate. Rodia încetinește procesul de îmbătrânire, menține sănătatea mintală și îmbunătățește memoria, previne apariția bolilor cardiovasculare, susțin sistemul imunitar.

De asemenea, și restul ingredientelor pe care le conține această salată sunt benefice sănătății, fiecare aducându-și aportul într-o oarecare măsură. Așadar, această salată, pe lângă faptul că va constitui o masă delicioasă este și un panaceu pentru organism.

Fructele menționate în Biblie, adevărate remedii pentru trup. De ce trebuie să le introduci în alimentația ta